Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πρωτόκολλο συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον ΕΦΕΤ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) υπέγραψε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο τον αποτελεσματικότερο ...

Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) υπέγραψε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών, τη διενέργεια κοινών ελέγχων και την από κοινού διαχείριση εκτάκτων περιστατικών και καταγγελιών στον τομέα του ελέγχου τροφίμων.
Το πρωτόκολλο συνεργασίας σηματοδοτεί την ανάπτυξη διαρκούς συνεργασίας για την υλοποίηση των προγραμμάτων επίσημου ελέγχου τροφίμων για τα έτη 2022, 2023 και 2024, μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΦΕΤ και των υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη διαχείριση διατροφικών περιστατικών και κρίσεων, έκτακτων περιστατικών και καταγγελιών/αναφορών πολιτών καθώς και την υποστήριξη των επιθεωρήσεων που διενεργούνται στη χώρα μας εκ μέρους ξένων αποστολών σε εφαρμογή του Καν. 625/2017.
Στο πρωτόκολλο περιλαμβάνονται έλεγχοι σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας κρέατος και προϊόντων του, σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας γάλακτος και προϊόντων του, σε εγκαταστάσεις παγωτού, μεταποίησης αλιευμάτων, μαγειρεμένων φαγητών που απαιτούν έγκριση, τροφίμων ζωικής προέλευσης, παραγωγής και τυποποίησης μελιού, παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου ή άλλων ελαίων και φυτικών λιπαρών, επεξεργασίας φρούτων και λαχανικών, παραγωγής αναψυκτικών, οίνου, ζύθου και ποτών με αλκοολικό τίτλο έως 15%, εμφιαλωμένων νερών, επιχειρήσεων αποθήκευσης τροφίμων και ψυκτικές αποθήκες, επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου τροφίμων και παροχής υπηρεσιών εστίασης, κ.ά.
Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνιος Ζαμπέλας, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, για τη συνεργασία με τον ΕΦΕΤ, και επεσήμανε ότι τα επόμενα χρόνια οι εθνικοί στρατηγικοί στόχοι στον τομέα των τροφίμων διαμορφώνονται από την κοινή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αγροδιατροφικό τομέα και εμείς καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που θέτει η νέα εποχή των υγειονομικών και επισιτιστικών κρίσεων σε συνδυασμό με το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης.
«Η συμφωνία θέτει το πλαίσιο ενιαίου συντονισμού και ενδυνάμωσης των ελεγκτικών μας μηχανισμών για αποτελεσματικότερη άσκηση του ελεγκτικού μας έργου. Είμαστε σήμερα εδώ για να κάνουμε πράξη την άρση των επικαλύψεων αρμοδιοτήτων, να αποφύγουμε φαινόμενα διπλών και ανώφελων ελέγχων, να εξοικονομήσουμε πόρους και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην επίτευξη των κοινών μας στόχων» σημείωσε.
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας υπογράμμισε τη σημασία διασφάλισης της ποιότητας των τροφίμων, που όπως είπε «είναι μείζονος αξίας, πρωτίστως για τη δημόσια υγεία αλλά και για την ίδια την επιχειρηματικότητα».
Κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου, παρέστησαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, Χαρά Οικονόμου, ο Προϊστάμενος Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, Αργύρης Αγγελόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ, Σταύρος Ζαννόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΦΕΤ, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΔΕ του ΕΦΕΤ, Νικόλαος Νιφόρας, η Προϊσταμένη του Τμήματος Ελέγχων για τη Προστασία των Καταναλωτών της ΠΔΔΕ του ΕΦΕΤ, Μαρία Μαργέτη και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχων Ασφάλειας Τροφίμων της ΠΔΔΕ του ΕΦΕΤ, Κωνσταντίνος Πλιάγκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.