HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Περισσότερα από 20.000 στρέμματα στάχτη στην Αττική

Το μέγεθος της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Πεντέλη καταγράφει η τελευταία εκτίμηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Με βάση εικόνα πολύ...

Το μέγεθος της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Πεντέλη καταγράφει η τελευταία εκτίμηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Με βάση εικόνα πολύ υψηλής ανάλυσης που ελήφθη από το δορυφόρο Landsat 9 την Τετάρτη 20.07.2022 στις 12:05 τοπική ώρα, την οποία ανέκτησε και επεξεργάστηκε πριν από λίγο η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η νεότερη εκτίμηση για την έκταση που επηρέασε η δασική πυρκαγιά της Πεντέλης είναι περίπου 20.350 στρέμματα.
Επισημαίνεται ότι η έκταση αυτή έχει υπολογιστεί κατά προσέγγιση, καθώς οι περιοχές εντός της περιμέτρου δεν έχουν πληγεί όλες το ίδιο, ενώ αναμένεται και ο περισσότερο ακριβής υπολογισμός από την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Rapid Mapping του Ευρωπαϊκού Συστήματος Copernicus.
Ωστόσο, τα τελευταία δεδομένα είναι καλύτερα από τα προηγούμενα, που έκαναν λόγο για μια έκταση περίπου 25.000 στρεμμάτων που κάηκε.
Συγκεκριμένα, το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε δημοσιεύσει εικόνα από το δορυφόρο Terra (όργανο MODIS) την Τετάρτη 20.07.2022 στις 12:10 τοπική ώρα, εκτιμώντας ότι η έκταση που επηρεάστηκε από τη δασική πυρκαγιά στην Πεντέλη, έφτανε στα 24.700 στρέμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.