HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αισιόδοξα μηνύματα για την παραμονή της "Πειραιώς" στα Καλάβρυτα μετά την νεα συνάντηση στην Αθήνα

Ορατά πλέον τα αποτελέσματα, προς της θετική κατεύθυνση των επαφών για την παραμονή της Τράπεζας Πειραιώς στα Καλάβρυτα. Σήμερα Πέμπτη 16 Ι...

Ορατά πλέον τα αποτελέσματα, προς της θετική κατεύθυνση των επαφών για την παραμονή της Τράπεζας Πειραιώς στα Καλάβρυτα. Σήμερα Πέμπτη 16 Ιουνίου, για δεύτερη φορά, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, μαζί με τους Βουλευτές Αχαΐας Άγγελο Τσιγκρή, Ιάσονα Φωτήλα, Κώστα Μάρκου καθώς και συνεργάτη της κας Αναγνωστοπούλου, Ελισάβετ Σίσκου, είχε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης της τράπεζας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά καλά κλίμα, όπου συμμετείχε από πλευράς τράπεζας το Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς κ. Κουτεντάκη και ο Γενικός Διευθυντής κ. Πουλάκης.
Ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος για άλλη μια φορά, επισήμανε την αναγκαιότητα της λειτουργίας του καταστήματος στα Καλάβρυτα, το οποίο όπως τόνισε, είναι συνδεδεμένο άμεσα με την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης και της ευρύτερης αγροτοκτηνοτροφικής επαρχίας των Καλαβρύτων. Υπενθύμισε οτι λειτουργία του τοπικού Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού (πρώην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων), μια τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας συνεταιριστική μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, με ετήσιο κύκλο εργασιών 35 εκατομμυρίων ευρώ, που συνεργάζεται αποκλειστικά με το τοπικό Υποκατάστημα όπως το Χιονοδρομικό Κέντρο, οι επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και γενικότερα ο Δήμος.
Στα στελέχη της Τράπεζας επισήμανε ότι, οι επιπτώσεις από τυόν κλείσιμο του καταστήματος κατάργηση του τοπικού Υποκαταστήματος, αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την περιοχή μας, με κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για τους κατοίκους και την τοπική επιχειρηματικότητα».
«Είναι πραγματικά αδιανόητο», τόνισε, «πώς μια περιοχή που διαθέτει αυτή την κοινωνική και οικονομική δυναμική, αντιμετωπίζεται με τέτοια απαξίωση, κυριολεκτικά αντίθετη με κάθε αναπτυξιακή λογική». Και κατέληξε: «Ζητούμε να επανεξετάσετε την επιλογή σας για κατάργηση του Υποκαταστήματος και να προβείτε στην άρση ενός τέτοιου σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψιν τα όσα παραπάνω αναλυτικά εκθέσαμε, σχετικά με τις επιπτώσεις, που μια τέτοια απόφαση θα επιφέρει στην περιοχή των Καλαβρύτων, μια περιοχή, που λόγω της φυσιογνωμίας της, είναι κυριολεκτικά ταυτισμένη με την λειτουργία της Τράπεζάς σας»


Φωτήλας: Η ηγεσία της Τράπεζας Πειραιώς έδειξε ότι συμμερίζεται τους προβληματισμούς των κατοίκων 
Ο Ιάσονας Φωτήλας Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας μετά το τέλος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Βασίλειο Κουτεντάκη δήλωσε τα ακόλουθα:
«Σήμερα στα γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Θανάση Παπαδόπουλου παρουσία του κ. Κουτεντάκη όπου πραγματοποιήθηκε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση, σε πολύ καλό και πραγματικά φιλικό κλίμα για το θέμα της παραμονής του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην πόλη των Καλαβρύτων. Σε συνεργασία με τον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, τους επιχειρηματικούς κλάδους και ιδίως με τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την επεξεργασία γάλακτος μεταφέραμε την αγωνία των κατοίκων αλλά και τις δυσκολίες που θα δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή από μία αρνητική εξέλιξη στο θέμα του υποκαταστήματος καθώς επίσης και τις προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου Καλαβρύτων. Η ηγεσία της Τράπεζας Πειραιώς έδειξε ότι συμμερίζεται τους προβληματισμούς των κατοίκων λαμβάνοντας υπόψιν το δημογραφικό προφίλ του Δήμου, την ιστορικότητά του, τη γεωμορφολογία της περιοχής και τέλος τις ανάγκες που καλείται να καλύψει το υποκατάστημα σε οικονομικούς όρους. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, είχε θετικό πρόσημο και ευελπιστούμε σύντομα σε θετικές εξελίξεις.

Μάρκου - Αναγνωστοπούλου: Η σημερινή συνάντηση αποτελεί μία καλή αρχή και ένα σημαντικό βήμα
Σε μία γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση που αφορούσε το ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στα Καλάβρυτα, τέθηκαν οι προβληματισμοί και οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κλείσει το υποκατάστημα, καθώς εξυπηρετεί έναν μεγάλο αριθμό πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισαν ότι  μια τουριστική και αγροτική περιοχή όπως τα Καλάβρυτα, σε έναν τέτοιο ορεινό όγκο, με τον  αγροτικό και γαλακτοκομικό συνεταιρισμό, δεν μπορεί να μείνει χωρίς το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας αλλά και της κοινωνικής υπόστασής της. Σημείωσαν επίσης, την ιστορική σημασία της πόλης των Καλαβρύτων και το συμβολικό κόστος που θα είχε ένα ενδεχόμενο κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος. 
Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι της Τράπεζας Πειραιώς σημείωσαν πως αντιλαμβάνονται τα προβλήματα, όπως τέθηκαν από τους βουλευτές και τον Δήμαρχο της πόλης και ενημέρωσαν πως δεν θα προχωρήσουν σε καμία πρωτοβουλία, τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο. 
Η σημερινή συνάντηση αποτελεί μία καλή αρχή και ένα σημαντικό βήμα ώστε η τελική απόφαση της τράπεζας να ανταποκριθεί στις κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες της ιστορικής περιοχής των Καλαβρύτων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.