Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Διαδικτυακή βιβλιοπαρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Μπούρδαλα

Την Τρίτη 7 Ιουνίου, ώρα 06:30 μμ, συζητιέται διαδικτυακά η ματιά του Παναγιώτη Μπούρδαλα, όπως αυτή πήρε μελάνι και χαρτί (πώς λέμε: σάρκα...

Την Τρίτη 7 Ιουνίου, ώρα 06:30 μμ, συζητιέται διαδικτυακά η ματιά του Παναγιώτη Μπούρδαλα, όπως αυτή πήρε μελάνι και χαρτί (πώς λέμε: σάρκα και οστά) στο βιβλίο του "Από την αχαϊκή γη ως του κόσμου τα πέρατα" (εκδ. Αρμός).

Με έγνοια για τα σπουδαία του ανθρώπου – χειροπιαστά, τοπικά και οικουμενικά.
Oι Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Μπούρδαλα
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΑΪΚΗ ΓΗ ΕΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΕΡΑΤΑ
ΥΠΌΤΙΤΛΟΣ: Για μια απελευθερωτική θε-ανθρωπολογία: υποδείγματα, θραύσματα, Μεγάλη Σύνοδος 2016, «3η Ρώμη»
την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 και ώρα 18.30
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Θανάσης Ν. Παπαθανασίου, Αναπλ. Καθηγητής Ιεραποστολικής στην Ανώτατη Εκκλησαστική Ακαδημία Αθήνας, Διευθυντής του περιοδικού “Σύναξη”
Βίκυ Κρούσκα, Φιλόλογος, Ποιήτρια
Σπυρίδων Παΐζης, πτυχ. Φυσικός και πτυχ. Ψυχολογίας Παντείου, Αντ/δρος ΕΛΜΕ Ελευσίνας-Μεγαρίδος-Ειδυλλίας
Σωτήριος Τριπολιτσιώτης, Δικαστικός Υπάλληλος, υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ)
και ο συγγραφέας του βιβλίου Παναγιώτης Μπούρδαλας
Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω Youtube εδώ:


…Από το χάδι της Κέρτεζης ως την αγκαλιά της οικουμένης, ένας δρόμος σπαρμένος με αλάτι. Το ξαναλέω: Το αλάτι κρατά μακριά τη σαπίλα, νοστιμίζει τη μπουκιά, φανερώνει την πληγή τσούζοντάς την. …Αυτό το ζευγάρωμα τοπικού και οικουμενικού ούτε ουδέτερο είναι, ούτε «συμβαίνει» αυτόματα και νομοτελειακά. Έχει καθαρό προσανατολισμό στην ελευθερία και την αγάπη, και χρειάζεται να γίνει˙ να κατορθωθεί…
…Δείτε επίσης τα ζητήματα σχετικά με τον προσανατολισμό της παιδείας (σε εποχή κατά την οποία τίθεται εν αμφιβόλω ακόμα και η ύπαρξη του σχολείου ως κοινωνικού χώρου), την ανάδυση του άφυλου ιδεώδους (η οποία αποσαρκώνει τον άνθρωπο), την ατολμία για αναμέτρηση με τα προβλήματα που δημιούργησε (ή αποκάλυψε) η πανδημία, την χρονίζουσα εκκρεμότητα για αντάμωμα με τους ποικίλους πολιτισμούς…
…Η μεγάλη λοιπόν προσφορά του φίλου Παναγιώτη Μπούρδαλα έγκειται θεμελιωδώς στο ότι προσεγγίζει κάθε ζήτημα με ματιά συγκινητικά διαποτισμένη από την κατάφαση της ανθρωπιάς, της παγκόσμιας αδερφοσύνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και μιας ανθρωπολογίας η οποία δεν δημιουργεί αποκλεισμούς και περιθώριο.
…Ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να προβληματιστεί συναντώντας προσεγγίσεις χρόνιων τραυμάτων του Ορθόδοξου χώρου (η περίπτωση της Τρίτης Ρώμης είναι οδυνηρά επίκαιρη, μα κατά τη γνώμη μου απόνερα ενός πολυκαιρισμένου προβλήματος, που είναι το θρόνιασμα του πνεύματος της αυτοκρατορικής Ρώμης στην εκκλησιαστική συγκρότηση). Ο εθνικισμός κραταιούται στην παγκόσμια Ορθοδοξία, παρά τα λαμπρά ξεκαθαρίσματα που έχουν γίνει σε θεολογικό επίπεδο τις τελευταίες δεκαετίες…
Θ. Ν. Π.

Ο Παναγιώτης Α. Μπούρδαλας γεννήθηκε (Μάης 1955) και μεγάλωσε στην κωμόπολη Κέρτεζη Καλαβρύτων. Τις εγκύκλιες γνώσεις πήρε στο 3θέσιο Δημοτικό Σχολείο Κερτέζης, στο Γυμν. Καλαβρύτων (5 τάξεις) και αποφοίτησε από το 1ο Γυμν. Πάτρας. Τελείωσε το φυσικό τμ. της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πάτρας και το θεολογικό τμ. της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε για 33 χρόνια συνειδητά μόνο ως καθηγητής τάξης (φυσικός) σε σχολεία της Αχαΐας.
Υπήρξε ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος στην Β΄ και Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας και με πολλές ευθύνες. Έχει εκλεγεί τακτικό μέλος στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αχαΐας και αναπλ/ικό μέλος στο Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Δυτ. Ελλάδας. Διετέλεσε μέλος του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε..
Τώρα είναι συνταξιούχος. Έχει δραστηριοποιηθεί κατά καιρούς σε πολιτισμικές δράσεις, τοπικά ζητήματα, προσπάθειες πρόληψης και ενοριακούς πυρήνες. Ασχολήθηκε ενεργά επίσης με το φοιτητικό και γονεϊκό κίνημα, συχνά από θέσεις ευθύνης.
Διατηρεί το ιστολόγιο «Το Μανιτάρι του Βουνού» (2007) και την ιστοσελίδα «Αποικία Ορεινών Μανιταριών» (2009). Είναι ειδικός ερευνητής της Κέρτεζης Καλαβρύτων.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του θεολογικού περιοδικού «Σύναξη», του πολιτικού «Σημάδια», του πατρινού θεολογικού/πολιτισμικού α-περιοδικού «Ψωμί και Κρασί» και της εκπαιδευτικής εφημερίδας «Ρωγμές και Παρεμβάσεις» στην Πάτρα. Αρθρογραφεί συχνά σε ιστοσελίδες και περιστασιακά στην εφημ. «Η Χριστιανική». Τον τελευταίο καιρό αρθρογραφεί με τη στήλη «Βουραϊκές νύξεις» στην καλαβρυτινή εφημερίδα «ΩΡΑ των Καλαβρύτων».

Έχουν εκδοθεί: «Τα νερά των βουνών και η Κέρτεζη» εκδόσεις ΑΡΜΟΣ (2018), «ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ» εκδόσεις ΑΡΜΟΣ (2019), η ποιητική συλλογή «ΑΠΟΣΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΥΣΤΟΠΙΑΣ» εκδόσεις ΑΡΜΟΣ (2020) και «Όταν παιδεία και ποίηση συναντούν την επανάσταση 1821» εκδόσεις ΑΡΜΟΣ (2021).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.