HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Μικροί και μεγάλοι ήρθαν κοντά με τις νέες τεχνολογικές εφαρμογές (ΦΩΤΟ)

Ρομπότ, drones, VR και όλη η σύγχρονη τεχνολογία, είχαν την τιμητική τους στην εκδήλωση που οργάνωσε το Εκπαιδευτικό Κέντρο "Stem + Ar...

Ρομπότ, drones, VR και όλη η σύγχρονη τεχνολογία, είχαν την τιμητική τους στην εκδήλωση που οργάνωσε το Εκπαιδευτικό Κέντρο "Stem + Arts" σε συνεργασία με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ε. Ρεστέμη - Ν. Αθανασοπούλου, στο "Πέτρινο" της πλατείας Πετμεζαίων στα Καλάβρυτα, με σκοπό να γνωρίσουμε όλοι μας τις νέες τεχνολογίες.
Στην εκδήλωση εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση μικρών και μεγάλων, οι οποίοι ενημερώθηκαν, πιλοτάρισαν σε εξομοιωτές αεροπλάνων, πέταξαν drones, "συνομίλησαν" με ρομπότ! 
Όπως μας τόνισαν οι διοργανωτές, "η ενασχόληση και εμπλοκή του παιδιού με την εκπαιδευτική ρομποτική και τον προγραμματισμό μπορεί να του χρησιμεύσει ιδιαίτερα στην πορεία του ως επαγγελματία, επιστήμονα και ανθρώπου. Έρευνες δείχνουν πως τα παιδιά μαθαίνουν καλά τα Μαθηματικά, την Φυσική και τις Νέες Τεχνολογίες κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας τα δικά τους ρομπότ. Με αυτόν τον τρόπο κατακτούν γνώσεις απαραίτητες για τη σύγχρονη αγορά εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον, λύνοντας ανοιχτά προβλήματα ρομποτικής με θεματικές από τον πραγματικό κόσμο, τα παιδιά μαθαίνουν να παρατηρούν, να αναλύουν, να χτίζουν στρατηγικές επίλυσης προβλήματος , να κρίνουν, να επιλέγουν και να αποφασίζουν.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία, μαθαίνουν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται αποτελεσματικά, να γίνονται μέλη μιας ομάδας και να εκτιμούν την αξία και την χρησιμότητα της ομαδικής δουλειάς.
Ακόμα, στην πορεία της εκπαίδευσή τους στη ρομποτική, τα παιδιά συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και μοιράζονται εμπειρίες και στιγμές που θα θυμούνται για μια ζωή.
Συνολικά, η εκπαιδευτική ρομποτική είναι για τα παιδιά μια ξεχωριστή και συναρπαστική μαθησιακή εμπειρία, όπου συμμετέχουν ενεργά, μαθαίνουν σε βάθος και γίνονται καλύτεροι άνθρωποι."
Το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Αθανάσιος Παπαδόπουλος ο οποίος δεν δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να δοκιμάσει νέες τεχνολογικές εφαρμογές δείχνοντας ιδιαίτερη έφεση στο πιλοτάρισμα!
Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν θερμά την δημοτική αρχή τόσο για την παρουσία της όσο και για την παραχώρηση της αίθουσας για να πραγματοποιηθεί αυτή η εξαιρετική ενημερωτική εκδήλωση! 
{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.