HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νέα δημοπρασία για την επένδυση στο Χελμό – Oι αλλαγές, οι προσθήκες, οι εκπτώσεις

Με τη σύμφωνη γνώμη της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΔΕ αλλά και του Δ.Σ. της ΑΕ-ΟΤΑ Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, εγκρίθηκε σήμερα Τρίτη 1...



Με τη σύμφωνη γνώμη της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΔΕ αλλά και του Δ.Σ. της ΑΕ-ΟΤΑ Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, εγκρίθηκε σήμερα Τρίτη 10/5/2022 ο νέος διαγωνισμός για το έργο αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων στο Χελμό.
Με το νέο διαγωνισμό (η «ταφόπλακα» στον διαγωνισμό που "έτρεξε" πέρυσι μπήκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όπως έγραψε η εφημ "Ωρα των Καλαβρύτων) η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στοχεύει να ξεπεράσει τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν πρόσφατα. Αποκορύφωμα των οποίων ήταν η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής (Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών) η οποία έκρινε -αρχές του έτους- ως άκυρους και «φωτογραφικούς» όρους της αρχικής διακήρυξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com ο νέος διαγωνισμός θα αφορά πλέον την εύρεση εταιρείας η οποία θα αναλάβει, ως μειοδότης, το σύνολο της όλης προμήθειας για το νέο εξοπλισμό. Μια προμήθεια που θα ανέρχεται περίπου στα 20 εκατ. ευρώ και αφορά την αναβάθμιση των αναβατήρων (τελεφερίκ-νέοι πυλώνες) αλλά και τον αναγκαίο εξοπλισμό για την αποθήκευση και συντήρηση τους, μαζί με την τοποθέτηση των νέων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΟΣΤΟΥΣ
Η κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται πάντως ότι χτυπάει και την… πόρτα αυτής της μεγάλης τουριστικής επένδυσης που προορίζεται να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις στο Χελμό προκειμένου, για την επόμενη 30ετία, να συνεχίσουν να αποτελούν πόλο έλξης γοα τους επισκέπτες.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της ακριβείας και του κόστους στα οικοδομικά υλικά, στην επένδυση θα περιλαμβάνεται ένας λιγότερος αναβατήρας. Θα εκσυγχρονιστούν δηλαδή οι υφιστάμενοι, «Αχιλλέας», «Στύγα» και «Άρτεμις» χωρίς να γίνει και ο 4ος, νέος, αναβατήρας.

ΟΙ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ…
Για να εξασφαλιστεί η συναίνεση της ΑΕ-ΟΤΑ Χιονοδρομικό σε αυτό, αποφασίστηκε να μπουν στην επένδυση μια σειρά από προτάσεις που κατατέθηκαν τελευταία μέσω και του δήμου, στα πλαίσια της διαβούλευσης με την Περιφέρεια.
Συγκεκριμένα θα ενταχθούν
➠ νέος εξωτερικός χώρος φύλαξης των φορείων (καμπίνες), για ασφαλή μεταφορά επισκεπτών και χιονοδρόμων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης αλλά και για προστασία από κινδύνους φθορών και τις χιονοστιβάδες (λόγω της Κλιματικής Αλλαγής),
 πάρκινγκ με δυναμικότητα φύλαξης και συντήρησης καμπινών δυναμικότητας έως και 2000 ατόμων και
 εγκατάσταση ενός ισχυρού Υποσταθμού της ΔΕΗ για την κάλυψη όλων των αναγκών του, με λειτουργία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος πάλι για λόγους ασφαλείας.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Έργων της Π.Ε. Αχαΐας που υπάγεται στην Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, έκανε εισήγηση την Παρασκευή 29/4/2022 στην Οικονομική Επιτροπή για άμεση επαναδημοπράτηση του έργου.
Το γεγονός ότι έχουν περάσει 3,5 χρόνια πλέον (Δεκέμβριος 2018) από την ώρα που το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Περιφέρεια ενέταξαν το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Π.Δ.Ε. με απόφαση του πρώην Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, αλλά είμαστε ακόμη στην… αρχή, επεσήμαναν χθες στην Οικονομική Επιτροπή στελέχη της μείζονος μειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.