Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΜΑΝΕΣΙ: Εορτή Αγίου Γερμανού στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μανεσίου

Σήμερα 12 Μαΐου, η Εκκλησία μας τιμά την εορτή του Αγίου  Γερμανού. Τα ονομαστήριά του εόρτασε και ο π. Γερμανός, μοναχός στην Ιερά Μονή Αγί...



Σήμερα 12 Μαΐου, η Εκκλησία μας τιμά την εορτή του Αγίου  Γερμανού. Τα ονομαστήριά του εόρτασε και ο π. Γερμανός, μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μανεσίου. Το πρωί στην Ιερά Μονή τελέσθηκε Θεία Λειτουργία  από τούς Ιερείς, π Γεώργιο Τζελέπη εφημέριο Μανεσίου, π Γεώργιο Τζελέπη εφημέριο Κρυονερίου καί τον π Γεώργιο Στρουμπούκη  εφημέριο Λαπάτας. 

Ο Άγιος Γερμανός
Ο Άγιος Γερμανός γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 640 μ.Χ. Πατέρας του ήταν ο πατρίκιος Ιουστινιανός, που τον ανέθρεψε με μεγάλη ευσέβεια. Είκοσι χρονών έμεινε ορφανός από πατέρα, τον όποιο σκότωσε ο Κωνσταντίνος ο Πωγωνάτος. Τον Γερμανό αφού τον ευνούχισε, τον κατέταξε στον κλήρο της Εκκλησίας.
Ο Άγιος Γερμανός ήταν φημισμένος για την αρετή, τη μόρφωση και την αγιότητα της ζωής του, γιαυτό και εκλέχθηκε Μητροπολίτης Κυζίκου, σε πολύ μικρή ηλικία, στο 37ο έτος της ηλικίας του. Αργότερα όταν χήρεψε ο πατριαρχικός θρόνος, με τη γνώμη του βασιλιά Αναστασίου και την ψήφο της συγκλήτου, του κλήρου και του λάου, ανέβηκε στον οικουμενικό θρόνο.
Χρόνια πολλά και ευλογημένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.