HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΜΗΣ για ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: «Να παραμείνει δίπλα μας…»

Οι πληροφορίες για την αναδιάρθρωση των Τραπεζών με κλείσιμο καταστημάτων έχουν ενταθεί τον τελευταίο καιρό. Άμεσα έγιναν πολλές επαφές και ...



Οι πληροφορίες για την αναδιάρθρωση των Τραπεζών με κλείσιμο καταστημάτων έχουν ενταθεί τον τελευταίο καιρό. Άμεσα έγιναν πολλές επαφές και οχλήσεις τόσο από την Δημοτική Αρχή όσο και από τοπικούς φορείς σε υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας αλλά και των αρμοδίων υπουργείων με τις ελπίδες να είναι λιγοστές, ωστόσο οι προσπάθειες να συνεχίζονται.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης μιας ιδιωτικής Τράπεζας
Σχέδιο αναδιάρθρωσης με κλείσιμο καταστημάτων και νέα εθελούσια έξοδο υπαλλήλων φαίνεται ότι βρίσκεται, προς υλοποίηση, από την Τράπεζα Πειραιώς με την αξιολόγηση που βρίσκεται σε εξέλιξη να επηρεάζει άμεσα και την παρουσία του Ομίλου, για τα επόμενα χρόνια, σε ολόκληρη την ορεινή ζώνη της Αχαΐας.
Εδώ και μια διετία η οποία συμπίπτει και με τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid, η Τράπεζα Πειραιώς έχει παρουσία μόνο στα Καλάβρυτα καθώς, από τον Μάρτιο του 2020, ανεστάλη οριστικά η λειτουργία του υποκαταστήματος της Κλειτορίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν τόσο σε συνδικαλιστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Δήμου, κατά την νέα μείωση του δικτύου της, η οποία θα περιλαμβάνει από 50 έως και 100 καταστήματα σε όλη τη χώρα, είναι σχεδόν αβέβαιο πλέον οτι δεν θα εξαιρεθούν τα Καλάβρυτα.
Η Τράπεζα διαθέτει σήμερα δίκτυο με 410 καταστήματα και προσωπικό 9.000 υπαλλήλους το οποίο αναμένεται να περιοριστεί μέσα στο 2022 στα 320-380 καταστήματα.
Ταυτόχρονα με την μετάκληση της λειτουργίας σειράς υποκαταστημάτων σε όλη τη χώρα, αναμένεται και πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για 1.500 άτομα περίπου.
Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει σήμερα μεγάλο δίκτυο εκατοντάδων συνεργαζόμενων επιχειρήσεων αλλά και χιλιάδων αγροτών στην περιοχή, μέσω επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και συνεταιρισμών,  καθώς έχει αναλάβει και το χαρτοφυλάκιο με τις χορηγήσεις της πρώην ΑΤΕ.
Εκτός από τα τεράστια προβλήματα που αναμένεται να προκληθούν στον επιχειρηματικό και αγροτικό κόσμο, απουσία φυσικής παρουσίας της Πειραιώς, τα ζητήματα που ανακύπτουν πλέον είναι πολλαπλά. Σχετίζονται και με την συνεργασία της με τις υπηρεσίες που εδρεύουν στην περιοχή όσο και τη εξυπηρέτηση του Χιονοδρομικού και χιλιάδων επισκεπτών.
Δημοτικοί αλλά και πολιτικοί παράγοντες βρίσκονται επί ποδός αγωνιζόμενοι προκειμένου ευρύτερα ο Δήμος, λόγω της σημασίας του για την πρωτογενή παραγωγή αλλά και τον τουρισμό, να παραμείνει τόσο στο Bussiness Plan  του Ομίλου Πειραιώς για την επόμενη τριετία όσο και στο χάρτη του δικτύου με τα υποκαταστήματα. Με έμφαση την κάλυψη ημιαστικών μετακινήσεων και σύνδεσης σειράς απομακρυσμένων περιοχών ολόκληρης της κεντρικής Πελοποννήσου.
Λόγω της αποσάθρωσης του δικτύου τραπεζικών υποκαταστημάτων αλλά και του κλάδου των ταχυδρομείων κατά τα προηγούμενα χρόνια, τα Καλάβρυτα μετατράπηκαν σε ορεινό κέντρο -ομφαλό σε σχέση με τις καθημερινές συναλλαγές- στον τομέα παροχής υπηρεσιών. 

ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΜΗΣ «Να παραμείνει δίπλα μας…»
«Έχοντας ως δεδομένο το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την αναστολή λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στη Κλειτορία, το οποίο εξυπηρετούσε τα μισά χωριά του Δήμου, καλούμε την διοίκηση της τράπεζας να σταθμίσει τις επιπτώσεις των αποφάσεών της σε σχέση με την απουσία μελλοντικά του Ομίλου αυτού από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου των Καλαβρύτων.
Αποφάσεις που ελήφθησαν μεσούσης της πανδημίας, τις οποίες θεωρούμε λανθασμένες, δεν μπορεί να έχουν συνέχεια, με τραγικές πλέον συνέπειες, σε μια εποχή που η χώρα προσπαθεί να καλύψει το χαμένο χρόνο στην προσπάθεια να επιστρέψει στον αναπτυξιακό προσανατολισμό. Θεωρούμε ως δεδομένο ότι η Τράπεζα Πειραιώς αλλά και το σύνολο του χρηματοπιστωτικού τομέα δεν μπορεί να απουσιάσει από την νέα εποχή που περιλαμβάνει την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, με πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων και κινήτρων έως και το 2025, τόσο για τον πρωτογενή -αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα- αλλά και τις επιχειρήσεις, τον ξενοδοχειακό κλάδο και το χώρο της εστίασης - αναψυχής.
Όσον αφορά το σήμερα, αξιολογείται θετικά, παρά τα όποια προβλήματα, η στήριξη που συνεχίζει να παρέχει ο χρηματοπιστωτικός τομέας σε αγρότες και κτηνοτρόφους των Καλαβρύτων, με τα Σχέδια Βελτίωσης και τους Νέους Αγρότες, και με την εμπλοκή του Ταμείου Εγγυοδοσίας στις επιχειρήσεις που προβαίνουν σε ανανέωση ξενοδοχειακού, μηχανολογικού και κτιριακού εξοπλισμού.
Αυτή η στήριξη πρέπει όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και γίνει ακόμη πιο καρποφόρα. Υπενθυμίζουμε ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα όπου οι τράπεζες συνεχίζουν να διατηρούν πυκνό δίκτυο, έχουν πολύ λιγότερες απαιτήσεις απ ότι ο παραγωγικός και επιχειρηματικός κόσμος και επαγγελματίες στα ορεινά», αναφέρει  ο Νίκος Τσάμης, πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καλαβρύτων της ΝΔ με τον οποίο επικοινώνησε το kalavrytanews.com, συμπληρώνοντας, οτι «για το ζήτημα της Πειραιώς στα Καλάβρυτα, είμαστε σε συνεχή επαφή με τους Βουλευτές του Νομού και τον υφ. κ. Κατσανιώτη εδώ και καιρό, με πιέσεις σε κάθε κατεύθυνση» καταλήγοντας ότι, «οι όψιμες αντιδράσεις των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τοπικών, γίνονται μόνο και μόνο για το θεαθήναι και για να εξυπηρετήσουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα, όσο για κάποιους που μιλούν για... "αφωνία", καλό είναι πριν μιλήσουν να ρωτάνε, να ψάχνουν και να μαθαίνουν...».  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.