HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δωρεά βιβλίων στη σχολική βιβλιοθήκη του Σχολικού Συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός»

Με επιστολή τους οι σύλλογοι των διδασκόντων του Σχολικού Συγκροτήματος Δ/θμιας Εκπ/σης «Ευσέβιος Κηπουργός» (Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑ.Λ...



Με επιστολή τους οι σύλλογοι των διδασκόντων του Σχολικού Συγκροτήματος Δ/θμιας Εκπ/σης «Ευσέβιος Κηπουργός» (Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑ.Λ.), ευχαριστούν την οικογένεια Δημητρίου (Μίμη) Καλδίρη για την δωρεά βιβλίων στην σχολική βιβλιοθήκη. 
Η επιστολή έχει ως εξής:
Οι Δ/ντές και οι σύλλογοι των διδασκόντων του Σχολικού Συγκροτήματος Δ/θμιας Εκπ/σης «Ευσέβιος Κηπουργός» (Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑ.Λ.) θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη δωρεά της προσωπικής βιβλιοθήκης του πατέρα σας, αείμνηστου Δημητρίου (Μίμη) Καλδίρη του Γεωργίου, εκπαιδευτικού με πολυσχιδή προσφορά, στη βιβλιοθήκη των σχολείων μας. 
Η προσφορά αυτή έχει έναν ιδιαίτερο και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς αποτελεί το πνευματικό απόθεμα ενός πολυσπούδαστου συμπατριώτη μας με ξεχωριστή πνευματική παρουσία στα γράμματα και μεγάλο συγγραφικό έργο.
Η ιστορική σχολική μας βιβλιοθήκη αποτελείται από χιλιάδες τόμους βιβλίων με παλαιούς και νέους τίτλους σε όλες τις κατηγορίες, είναι πλήρως ψηφιοποιημένη και μπορεί εύκολα να γίνει αναζήτηση με τίτλο ή συγγραφέα. Πιστεύουμε ότι και η δική σας προσφορά θα ενισχύσει τη διαθεσιμότητά της σε τίτλους βιβλίων που θα μπορούν να αξιοποιήσουν μαθητές, ερευνητές αλλά και δημότες των Καλαβρύτων.
Ο Διευθυντής Σπανός Βασίλειος

Δημήτριος Καλδίρης
Ο Δημήτριος Καλδίρης είναι εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Γεννήθηκε στα Καλάβρυτα το έτος 1933 από τον Γεώργιο Καλδίρη-υποδηματοποιό και την Ακριβή  Αδαμοπούλου. Είχε άλλα έξι αδέλφια, τον Πάνο, την Τούλα, τον Γιάννη, τον Ντίνο, την Ευθυμία και τον Μανώλη. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη γενέτειρά του και γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου σπούδασε διαδοχικά Αρχαιολογία, Ιστορία, Θεολογία και Νομικά.
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, εργάστηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Κοζάνης και Φλώρινας ως παραγωγός και σχολιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών.
Παντρεύτηκε την Αγνή Δανάσκου και απέκτησαν τρία παιδιά, τον Γιώργο, την Ακριβή και την Βασιλική. 
Έγραψε πολλά άρθρα σε εφημερίδες, περιοδικά, εγκυκλοπαίδειες και εξέδωσε πολλά βιβλία, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν: 
«Η πιο μαύρη μέρα της Κατοχής»//«Το δράμα των Καλαβρύτων» 
«Ο θρήνος των Καλαβρύτων» //«Το ξύπνημα της λευτεριάς»
«Καλάβρυτα-Έγκλημα χωρίς τιμωρία»
Υπηρέτησε ως Διευθυντής σε πολλά Γυμνάσια και Λύκεια, ως Σύμβουλος Εκπαιδεύσεως στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, ως Διευθυντής στο Γυμνάσιο-Λύκειο στο Ζαΐρ και έχει τιμηθεί:
Με βραβείο Ιπεκτσί.//Με Δίπλωμα μετά Αργυρού Σταυρού ΕΕΣ
Με επαίνους από τη Σχολή Αμύνης, τον Νομάρχη Πατρών, τον Γενικό Επιθεωρητή Μ.Ε. Αχαΐας, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη και Με ευαρέσκεια από την Ελληνική Κοινότητα στο Ζαΐρ.
Ο Δημήτρης Καλδίρης αποτελεί ένα μεγάλο πνευματικό κεφάλαιο για τη γενέτειρά του, τα Καλάβρυτα και το έργο του μια πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη για τις Καλαβρυτινές γενιές. 
Στις 13-12-1943 ο πατέρας του Γεώργιος Καλδίρης  και ο θείος του Κωνσταντίνος Καλδίρης  εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς στη Λάκα του Καπή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.