HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μαχητικό αεροσκάφος η αιτία του εκκωφαντικού θορύβου που αναστάτωσε την κεντρική Πελοπόννησο

  Αναστάτωση προκάλεσε ο πρωινός (9πμ) εκκωφαντικός θόρυβος σαν έκρηξη που ακούστηκε σε μεγάλο μέρος της ορεινής Αχαΐας, της Ηλείας και της ...


 

Αναστάτωση προκάλεσε ο πρωινός (9πμ) εκκωφαντικός θόρυβος σαν έκρηξη που ακούστηκε σε μεγάλο μέρος της ορεινής Αχαΐας, της Ηλείας και της Γορτυνίας. Όλοι αναρωτήθηκαν τι έγινε με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν. Την ανησυχία μεγάλωσε και η διαπίστωση οτι ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας πετούσαν σε περιοχή της Γορτυνίας δείχνοντας οτι διενεργούν έρευνες.

Τελικά ο ήχος σύμφωνα με γνώστες προκλήθηκε από μαχητικό αεροσκάφος που συμμετέχει στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «NATO Tiger Meet 2022» που διεξάγετε στην 116 Πτέρυγα Μάχης της αεροπορικής βάσης του Αράξου
Η άσκηση πραγματοποιείται από τις 9 έως 20 Μαΐου σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Τσεχία και το ΝΑΤΟ.
Επίσης, συμμετέχουν η Αυστρία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Πολωνία με παρατηρητές, προσωπικό και μέσα, καθώς και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.
Πτήσεις μαχητικών που συμμετέχουν στην άσκηση έχουμε σχεδόν καθημερινά στην περιοχή των Καλαβρύτων με επίκεντρο τον Απανώκαμπο και το φαράγγι του Βουραΐκού (σχετικές φωτό από περσινή άσκηση)

Τι είναι το Sonic Boom
Το Sonic Boom, η ηχητική έκρηξη δηλαδή, είναι ο ήχος που σχετίζεται με τα κρουστικά κύματα που δημιουργούνται από ένα αντικείμενο που ταξιδεύει μέσω του αέρα πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου.
Τα Sonic Boom παράγουν τεράστιες ποσότητες ηχητικής ενέργειας, και έχουν ως αποτέλεσμα να ηχούν σαν έκρηξη. Η ηχητική έκρηξη συμβαίνει όταν τα υπερηχητικά αεροσκάφη ξεπερνούν την ταχύτητα του ήχου, Έτσι, προκαλείται ένας μεγάλος θόρυβος που θυμίζει τον ήχο μιας μεγάλης έκρηξης.
Όταν συμβαίνει το φαινόμενο αυτό, εμφανίζεται ένα ασυνήθιστο σύννεφο. Αιτία αυτής της εικόνας, είναι η πτώση του αέρα, όπου κατά την συμπύκνωσή του σχηματίζονται σταγονίδια νερού. Ο ακροατής ακούει έναν κρότο, μόλις το αεροσκάφος σπάσει το φράγμα του ήχου, επειδή ακούει στην πραγματικότητα τον ήχο που έχει συσσωρευτεί πίσω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.