Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρία για το "λουκέτο" στο κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου, οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς, διαμαρτυρόμενοι για το επικείμενο "λουκέτο&qu...



Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου, οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς, διαμαρτυρόμενοι για το επικείμενο "λουκέτο" σε 4 υποκαταστήματα της Αχαΐας μεταξύ των οποίων και το κατάστημα Καλαβρύτων. 
Στα Καλάβρυτα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα με παρόντες τους εργαζομένους, μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας, η Διοίκηση και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καλαβρύτων, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Γιώργος Τσενές και ο Πρόεδρος τους Συνεταιρισμού Καλαβρύτων κος Πάυλος Σατολιάς, συνοδευόμενος από μέλη του Δ.Σ. 
Όπως όλοι τόνισαν το κλείσιμο του καταστήματος θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα για τους ανθρώπους της περιφέρειας, τον αγροτικό κόσμο και την τοπική επιχειρηματικότητα.
Η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη ελληνική συστημική τράπεζα, ήδη ανακεφαλαιοποιημένη τέσσερις (4) φορές με χρήματα  του ελληνικού λαού,  επιδιώκει να κλείσει υποκαταστήματα στα Καλάβρυτα, στο Νοσοκομείο του Ρίου, στην Κάτω Αχαΐα, και στο κέντρο της Πάτρας.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρει:
"Ένα ακόμη πλήγμα δέχεται ο Νομός Αχαΐας, εξαιτίας του φημολογούμενου κλεισίματος 3 υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς. Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα για τους ανθρώπους της περιφέρειας, όπως και για την τοπική επιχειρηματικότητα.
Η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη ελληνική συστημική τράπεζα, ήδη ανακεφαλαιοποιημένη τέσσερις (4) φορές με χρήματα του ελληνικού λαού, με την επιλογή της να κλείσει τα υποκαταστήματα στα Καλάβρυτα, στο Νοσοκομείο Πάτρας στο Ρίο και στην Κάτω Αχαΐα, δυσχεραίνει αντί να διευκολύνει την πρόσβαση σε ποιοτικές, πελατοκεντρικές τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων, όσο και για επιχειρήσεις που επιδιώκουν μέσα από εξειδικευμένη τραπεζική συμβουλευτική να εισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής.
Καταγγέλλουμε, επιπλέον, την απόπειρα να περικοπούν νέες θέσεις εργασίας των εκεί εργαζόμενων, οι οποίοι παρόλη την πολύχρονη πείρα και τις σχέσεις εμπιστοσύνης με το πελατειακό κοινό, επιχειρείται να οδηγηθούν στην ανεργία στην Αχαΐα, ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι στις πρώτες περιφέρειας της χώρας σε ποσοστό ανεργίας.
Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογός μας καλεί:
τους βουλευτές του Νομού να παρέμβουν και να αναδείξουν το θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
την Περιφερειακή και Δημοτική αρχή να μην επιτρέψουν μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.
την τοπική κοινωνία σε συνεννόηση με τα συνδικάτα και το Σύλλογό μας, να εναντιωθούν και να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο του καταστήματος.
τα τοπικά μέσα να αναδείξουν το ζήτημα για την αποτροπή του κλεισίματος.
Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος και τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.