HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Λαμπρή εκδήλωση στην Χελωνοσπηλιά (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Εκεί που σημειώθηκαν τα προεπαναστατικά γεγονότα στις 16 προς 17 Μαρτίου 1821 και που σηματοδότησαν τον ξεσηκωμό του έθνους, στην Χελωνοσπηλ...



Εκεί που σημειώθηκαν τα προεπαναστατικά γεγονότα στις 16 προς 17 Μαρτίου 1821 και που σηματοδότησαν τον ξεσηκωμό του έθνους, στην Χελωνοσπηλιά Λυκούριας, γιορτάστηκε πάνδημα με μια λαμπρή εκδήλωση που προκάλεσε συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια.
Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λυκούριας και αμέσως μετά μετέβησαν όλοι στο μνημείο της Ελευθερίας στη Χελωνοσπηλιά όπου τελέσθηκε Τρισάγιο.
Στην συνέχεια οι μαθητές της Λυκούριας απήγγειλαν ποιήματα και ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Πρόεδρο του συλλόγου Λυκουριωτών Κ. Σωκράτη Μούσιο.
Την σκυτάλη της εκδήλωσης πήραν τα χορευτικά της Λυκούριας και τα χορευτικά από τους μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας.
Παρευρέθηκαν: Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος,o βοηθός Δημάρχου κ. Σωτήρης Δουκλιάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ασημάκης Μιχαλόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κλειτορίας και Δημοτική σύμβουλος κα Βασιλική Παπουτσή, ο υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος Κλειτορίας κ. Βασίλειος Μαγκλάρας, ο πρόεδρος της Τ.Ο.Νέας Δημοκρατίας Καλαβρύτων, κ. Νικόλαος Τσάμης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Λυκούριας, κ. Σβίγγος Αθανάσιος, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Χαρίλαος Ερμείδης και πολλοί άλλοι.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης, που έγραψε το νέο δημοτικό τραγούδι για την Χελωνοσπηλιά και χόρεψε για πρώτη φορά επίσημα το χορευτικό της Λυκούριας.
Παραβρέθηκε επίσης ο απόγονος του Αγωνιστή Χονδρογιάννη που τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλο.































{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.