HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: "Κλικ Ζωής" - Μία ανάσα ασφάλειας για ηλικιωμένους μας σε συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παρουσίαση στα Καλάβρυτα, το πρωτοποριακό έργο «Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιω...



Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παρουσίαση στα Καλάβρυτα, το πρωτοποριακό έργο «Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων».
Χαιρετισμό στην παρουσίαση απηύθυνε oΑντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Παπαδόπουλος ενώ το παρών έδωσε ο υπεύθυνος κοινωνικής πολιτικής και πολιτικής προστασίας κος Ζησιμόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κος Σαφαργγούλιας, ο υπεύθυνος τουρισμού του Δήμου κος Βασιλόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος κος Λιακόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κος Ζυγούρας, ο προϊστάμενος του Κέντρου Κοινότητας κος Τσάμης, Πρόεδροι κοινοτήτων, εργαζόμενοι στο "Βοήθεια στο σπίτι" και στο κέντρο κοινότητας"
Οι ενδιαφερόμενοι φορείς και τα στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση του έργου και έλαβαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και το υλικό του προγράμματος.

"Μία ανάσα ασφάλειας για ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας, ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους ή δεν μπορούν να υποστηριχθούν επαρκώς από το άτομο που διαμένει μαζί τους, έρχεται να προσφέρει το νέο καινοτόμο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών τηλεφροντίδας που θα εφαρμόσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαβρύτων", επισήμανε ο κος Μπονάνος

Ο κος Παπαδόπουλος στον χαιρετισμό του ανέφερε:
"Έχω τη γνώμη ότι για μια περιοχή με τα χαρακτηριστικά του Δήμου Καλαβρύτων, μια περιοχή ορεινή και απομακρυσμένη, δεν χρειάζονται ιδιαίτερα επιχειρήματα ώστε να τεκμηριωθεί η μεγάλη χρησιμότητα κι η αδήριτη ανάγκη ενός προγράμματος 24ωρης και συνεχούς παρακολούθησης των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους ή είναι χρονίως πάσχοντες.
Ένα πρόγραμμα όπως είναι το «Κλικ Ζωής» που παρουσιάζουμε σήμερα στα Καλάβρυτα.
Κατ’ αρχάς, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα υλοποιείται και παρέχεται απ’ τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με προφανή σκοπό, μέσα απ’ τις Υπηρεσίες Τηλεφροντίδας, να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί η αυτόνομη διαβίωση -στο σπίτι τους, δηλαδή- συμπολιτών μας που παρουσιάζουν ιδιαίτερες κι αυξημένες ανάγκες.
Ανάγκες που απορρέουν είτε απ’ την ηλικία τους, είτε από χρόνια ή πρόσκαιρα προβλήματα υγείας, είτε ακόμα και από λόγους ή συνθήκες που αναφέρονται στην κοινωνική απομόνωση.
Το πρόγραμμα «Κλικ Ζωής» έρχεται να υπηρετήσει, λοιπόν, ένα σημαντικό σκοπό.
Να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας αυτών των συνδημοτών μας -αλλά και των συγγενών τους- και να μειώσει το φόβο, επιστρατεύοντας και αξιοποιώντας καινοτόμες εφαρμογές και δοκιμασμένες δυνατότητες των νέων τεχνολογιών.
Και, επιπλέον, να τους κάνει πιο ανεξάρτητους και αυτόνομους.
Να εξομαλύνει, δηλαδή, το αίσθημα της μοναξιάς, να διευκολύνει το οικογενειακό περιβάλλον τους και το πιο σημαντικό όλων, σε πιθανή περίπτωση κινδύνου, να λειτουργήσει ως ιμάντας άμεσης ενεργοποίησης και ως σήμα έγκαιρου συναγερμού για τις κοντινότερες Υπηρεσίες Βοήθειας, μέσω του Κέντρου Διαχείρισης Κλήσεων.
Ο Δήμος Καλαβρύτων είναι γνωστό ότι έχει ψηλά στις προτεραιότητες του κάθε ζήτημα που αφορά στην προάσπιση και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, παρά το αντικειμενικό γεγονός ότι οι χρηματοδοτήσεις, απ’ την πλευρά της κεντρικής διοίκησης, είναι ελλιπείς και πάντως όχι αυτές που θα έπρεπε για έναν Δήμο με τα χαρακτηριστικά του δικού μας.
Εν τούτοις, αυτό δεν μάς αποθαρρύνει.
Δεν σταματάμε τις προσπάθειες και δεν καταθέτουμε τα όπλα.
Απεναντίας, ειδικά σήμερα, σε συνθήκες πανδημίας, στρέφουμε διαρκώς την προσοχή μας στα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας, με βασικό σκοπό ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των συνδημοτών μας.
Και αυτός ήταν ο λόγος που πριν από περίπου ένα μήνα, στις 11 Μαρτίου, ο Δήμος Καλαβρύτων βραβεύτηκε πανελλαδικά στα φετινά «Μπέστ Πράις Εγουόρντς» (Best Price Awards) για τις συνεχείς δράσεις και πρωτοβουλίες του στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, την πρόληψη, την επιμόρφωση και τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.
Το «Κλικ Ζωής», λοιπόν, μέσα από τις δυνατότητες που παρέχει, δημιουργεί νέα δεδομένα στο κομμάτι της διασύνδεσης των δομών και των επαγγελματιών Υγείας, υπηρετώντας παράλληλα και το στόχο της αυτόνομης διαβίωσης και της ασφαλούς γήρανσης των ηλικιωμένων.
Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν, όπως δωρεάν παρέχονται και εγκαθίστανται και οι ηλεκτρονικές συσκευές που συνδέουν τους ηλικιωμένους με το Κέντρο Διαχείρισης Κλήσεων και -κατά τη γνώμη μου- αποτελεί μια ακόμα χειροπιαστή απόδειξη της ευεργετικής επίδρασης που έχει η τηλεφροντίδα σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους ή μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές.
Τέσσερις, λοιπόν, είναι οι βασικές υπηρεσίες που προσφέρει το «Κλικ Ζωής»:
• Πρώτον, το ονομαζόμενο «Κουμπί πανικού», όπου ο εξυπηρετούμενος, σε περίπτωση κινδύνου ή ανάγκης, ενεργοποιεί την έκκληση για γρήγορη και άμεση βοήθεια.
• Ακολουθεί η εξίσου πολύ χρήσιμη υπηρεσία που ονομάζεται «Ανίχνευση Πτώσης». Όπου ηλεκτρονικά και αυτόματα καταγράφεται μια πιθανή πτώση του ηλικιωμένου. Εδώ παρέχεται η δυνατότητα κλήσης σε βοήθεια -προς το Κέντρο Διαχείρισης- με το πάτημα ενός κουμπιού.
• Ακολουθεί μια άλλη δυνατότητα του προγράμματος. Η οποία αφορά στους ηλικιωμένους ή στους εξυπηρετούμενες με πιθανή άνοια ή άλλα προβλήματα υγείας, οι οποίοι, αν πιθανόν και για διάφορους λόγους χαθούν απ’ το σπίτι τους, εντοπίζονται σχεδόν άμεσα, πάλι χάρη στις δυνατότητες της πληροφορικής και των εφαρμογών της, μέσω των συστημάτων του γεωεντοπισμού.
• Και τέλος, το πρόγραμμα επιτρέπει την 24ωρη παρακολούθηση των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους ή είναι χρονίως πάσχοντες και της άμεσης και πρώτης παροχής βοήθειας, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Είναι ένα σύνολο δυνατοτήτων που δείχνει ότι οι νέες τεχνολογίες έχουν την απάντηση στο πρόβλημα ή στο ερώτημα του «πως προστατεύεται και υποστηρίζεται ένας ηλικιωμένος που ζει μόνος του ή ζει σε μια μακρινή περιοχή».
Χαιρετίζουμε, λοιπόν, την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, είμαστε εδώ ως Δήμος ώστε να βοηθήσουμε περισσότερο, όπως και όπου μάς ζητηθεί και να συνδράμουμε στην υλοποίηση του προγράμματος ώστε τα οφέλη του να φτάσουν σε κάθε γωνιά του Δήμου Καλαβρύτων.
Σας ευχαριστώ."

Ο κος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους ενω αναφέρθηκε στον εκλιπόντα Σπύρο Καούρη που ήταν υπεύθυνος των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.   

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τις δωρεάν υπηρεσίες υποβάλλονται στο τηλέφωνο 2611 100425 μέχρι τις 30 Απριλίου 2022.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: https://pde.clickzois.gr/








{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.