HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΟΣ: Με ξεχωριστή λαμπρότητα και πρωτοτυπία η εορτή του Αγίου Γεωργίου

Με ξεχωριστή λαμπρότητα, πρωτοτυπία και με αναστάσιμο χαρακτήρα εορτάστηκε φέτος η εορτή του Αγίου Γεωργίου στο ομώνυμο εκκλησάκι στον λόφο...



Με ξεχωριστή λαμπρότητα, πρωτοτυπία και με αναστάσιμο χαρακτήρα εορτάστηκε φέτος η εορτή του Αγίου Γεωργίου στο ομώνυμο εκκλησάκι στον λόφο της Πάου, με την υπέροχη θέα, το οποίο μετά την ανάπλαση που έγινε, είναι ένα πραγματικό στολίδι για την Πάο. Το έργο αυτό- κατασκευή σκαλοπατιών, τοποθεσία κιγκλιδωμάτων, φωτισμός, διαμόρφωση προαύλιου χώρου κ.ά- με τη φροντίδα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, υλοποιήθηκε με τη βοήθεια των συγχωριανών που το αγκάλιασαν, τη συνδρομή του Δήμου Καλαβρύτων και του δωρητή, εφοπλιστή κ. Μαρτίνου.

Τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και ακολούθησε Αρτοκλασία στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού, από τον ιερέα μας π. Αθανάσιο Ασημακόπουλο, με την συμμετοχή πολλών πιστών που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο Γεώργιο. Παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάνασιος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παϊων κ. Γεώργιος Ροδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αροανίας κ. Παναγιώτης Λιακόπουλος και ο υπεύθυνος Πολιτιστικού Τομέα Δήμου Καλαβρύτων κ. Λεωνίδας Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πάου κ. Ανδρέας Ασημακόπουλος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πάου κα Μαρία Σιαμπέρη -Χρονοπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εν Αθήναις & Πειραιεί Παϊων κ. Ανδρέας Αντωνακόπουλος.

Ακολούθησαν κεράσματα που προσέφεραν οι κυρίες του χωριού, δρώμενα, λαχειοφόρος και γλέντι στην πλατεία του χωριού, εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάου. Τη διαφορά έκανε η αναβίωση του παραδοσιακού αγώνα δρόμου της Κουλούρας που έγινε στον κεντρικό δρόμο της Πάου με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων σε αυτόν τον ξεχωριστό, αλλά όμορφο αγώνα, όπου ο νικητής παίρνει ως έπαθλο μια κουλούρα! Στα μικρά παιδιά που έτρεξαν ξεχωριστά, το έπαθλο του νικητή ήταν χρηματικό ποσό. Ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν οι «Καβαλάρηδες» που ακολούθησαν, μετά τον αγώνα δρόμου, στους δρόμους γύρω από την πλατεία και κατέληξαν στον χώρο τερματισμού μπροστά από τους συγκεντρωμένους.

Η χαρά του κόσμου ήταν έκδηλη, οι ευχές έδιναν κι έπαιρναν προς τους παριστάμενους εορτάζοντες κι όχι μόνο. Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης κι ιδιαίτερα στα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πάου. Ευχόμαστε κι εμείς, υγεία, αγάπη, χαμόγελα και να γιορτάζουμε από δω κι εμπρός, όλοι μαζί.

Σύλλογος των εν Αθήναις & Πειραιεί Παΐων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.