HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή και Παναγιοσκέπαστο λαό της ότι θα εορτασθεί φέτος με πά...



Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή και Παναγιοσκέπαστο λαό της ότι θα εορτασθεί φέτος με πάσα λαμπρότητα και επισημότητα η Ιερά Πανήγυρις της Πολιούχου της πόλεως του Αιγίου, ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ, την 29η Απριλίου, Παρασκευή της Διακαινησίμου ε.έ., επί τη εορτή της ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

28/4/ ΠΕΜΠΤΗ
➠ Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, ώρα 7.00 μ.μ.
 Ιερά Αγρυπνία, ώρα 11.00 μ.μ.

29/4/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ώρα 7.00 π.μ.
 Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, ώρα 10.45 π.μ.

1/4/ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ

 Απόδοση εορτής-Χαιρετισμοί της Παναγίας, ώρα 7.00 μ.μ.
Στις Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας θα συμμετάσχουν οι κάτωθι Αρχιερείς: ο Σεβασμιώτατος Γέροντας από Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους & Κατερίνης κ. Γεώργιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος.
Όσον αφορά, δε, στη Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας, αυτή θα πραγματοποιηθεί ως εξής:
α) πεζή: Από τον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης – Μητροπόλεως – Υψηλά Αλώνια, όπου θα αναπεμφθεί Δέησις στην Υπεραγίαν Θεοτόκον διά την «υγείαν και ειρήνην του Σύμπαντος Κόσμου» και εν συνεχεία θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός Θείος Λόγος.
β) Με όχημα (τζιπ) του Στρατού: Μητροπόλεως - Σολωμού - Ρήγα Φεραίου – Κανελλοπούλου – Σολιώτη - Ταξιαρχών – Τρίγωνη Πλατεία – Κλεομένους Οικονόμου – Αιγιαλέως – Ρωμανιώλη - Βασ. Κων/νου – Κλεομένους Οικονόμου – Μητροπόλεως – Φανερωμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.