Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Στον ΟΗΕ ση σφαγή στην Μπούτσα

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συζητηθούν σήμερα οι βαρβαρότητες του ρωσικού στρατού κατά αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, με την παγ...



Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συζητηθούν σήμερα οι βαρβαρότητες του ρωσικού στρατού κατά αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, με την παγκόσμια κοινότητα να είναι σοκαρισμένη από τις εικόνες σφαγής, τη Δύση να ετοιμάζει νέες κυρώσεις, αν και η Ευρώπη παραμένει διχασμένη για το ενεργειακό εμπάργκο, με τη Μόσχα πάντως να επιμένει ότι πρόκειται για προβοκάτσια και να αρνείται.
Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία προχώρησαν σε απελάσεις ρώσων διπλωματών, με το Κρεμλίνο να προειδοποιεί ότι θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, ενώ ξέσπασε και νέος γύρος σύγκρουσης ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Μόσχα, με τον Τζο Μπάιντεν να χαρακτηρίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν «εγκληματία πολέμου», που πρέπει να λογοδοτήσει και τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να απαντά ότι «κάποιοι στη Δύση έχουν προβλήματα με τη συνείδησή τους».
Στη σημερινή συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ θα μιλήσει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος όχι μόνο αναμένεται να ζητήσει έρευνα και να αντιμετωπιστούν οι ρωσικές ενέργειες ως εγκλήματα πολέμου, αλλά να καταγγείλει ότι χειρότερες φρικαλεότητες από αυτές στην Μπούτσα έχουν γίνει στην πόλη Μποροντιάνκα. Σύμφωνα με Ουκρανή γενική εισαγγελέας Ιρίνα Βενεντικτόβα, ο μεγαλύτερος αριθμός εγκλημάτων πολέμου και με περισσότερα θύματα, διαπράχθηκε σε αυτή την περιοχή βορειοδυτικά του Κιέβου.
Σε διάγγελμά του αργά χθες τη νύχτα ο Ζελένσκι δήλωσε ότι πρέπει να διεξαχθεί όσο πιο διαφανής έρευνα είναι δυνατόν, τονίζοντας ότι στην Μπούτσα βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι και υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν πάνω από 300 άμαχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.