Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε λειτουργία η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τροποποίηση αιτήσεων για τους σεισμούς της 30ής/10/2020 και της 3ης/3/2021

Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφο...



Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών, με την έκδοση σχετικής απόφασης (ΦΕΚ Β΄ 1715), προχώρησε σε τροποποίηση της απόφασης για τη χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής για τη στήριξη των πληγέντων από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 στη Σάμο και από τον σεισμό 3ης Μαρτίου 2021, σε συνέχεια σχετικής εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, υπό την προεδρία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές.

Ειδικότερα, με την τροποποίηση παρέχεται η δυνατότητα σε όσους πληγέντες είχαν ήδη υποβάλει εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους, να τροποποιήσουν τη σχετική αίτηση, υποβάλλοντας και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, έως και την 26η/4/2022.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονταν μέσω της πλατφόρμας https://arogi.gov.gr/, η οποία λειτουργεί με την υποστήριξη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), συνοδευόμενες από το σχετικό Δελτίο Επανελέγχου του ακινήτου ή την Έκθεση Αυτοψίας ή το Πρωτόκολλο Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτιρίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η αίτηση υποβαλλόταν για μέχρι ένα ακίνητο ανά φαινόμενο και ειδικότερα για το ακίνητο για το οποίο έχει υποβληθεί ή πρόκειται να υποβληθεί αίτηση για στεγαστική συνδρομή στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Εφόσον πρόκειται για κατοικία, η αίτηση μπορεί να αφορά μία κατοικία, την κύρια κατοικία, και εφόσον έχει υποβληθεί ή πρόκειται να υποβληθεί σχετική αίτηση για στεγαστική συνδρομή στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση έναντι στεγαστικής συνδρομής δεν χορηγείται στις περιπτώσεις που έχει ήδη εγκριθεί η χορήγηση στεγαστικής συνδρομής από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται σε έως 14.000 ευρώ για στεγαστική συνδρομή, σε ιδιοκτήτες κτιρίου που επλήγη από τους ως άνω σεισμούς, ανάλογα με τη σοβαρότητα των βλαβών, όπως προκύπτει από τα συνυποβαλλόμενα στοιχεία που έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Επισημαίνεται ότι:
Για την καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων οι δικαιούχοι χρειάζεται να έχουν δηλώσει τον τραπεζικό λογαριασμό τους (IBAN) στο myAADE (myaade.gov.gr).
Η αίτηση εκδίδεται σε αρχείο pdf με QR code, ώστε να επιβεβαιώνεται άμεσα η εγκυρότητά της.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών αποδεικνύουν έμπρακτα, για ακόμη μια φορά, ότι αξιολογούν τις ανάγκες και ανταποκρίνονται με τις κατάλληλες ενέργειες όπου απαιτείται, με γνώμονα την αποτελεσματικότερη στήριξη των πληγέντων από τους καταστροφικούς σεισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.