HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Μόσχα στέλνει επιπλέον 60.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Για τη μεγάλη επίθεση στο Ντονμπάς ετοιμάζεται η Ρωσία και σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, η Μόσχα στέλνει επιπλέον 60.000 στρατιώτες στην Ου...



Για τη μεγάλη επίθεση στο Ντονμπάς ετοιμάζεται η Ρωσία και σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, η Μόσχα στέλνει επιπλέον 60.000 στρατιώτες στην Ουκρανία, έχοντας όμως στόχο και την Οδησσό.
Οι πληροφορίες, που έρχονται από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δείχνουν, εφόσον επιβεβαιωθούν, τη στρατιωτική κινητικότητα ενόψει της τελικής φάσης του πολέμου με την προσπάθεια των ρωσικών δυνάμεων να διχοτομήσουν την Ουκρανία, ελέγχοντας τις περιφέρειες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στα ανατολικά, αλλά και επιβάλλοντας πλήρη θαλάσσιο αποκλεισμό της χώρας από τα νότια.
Σε διάγγελμά του τη νύχτα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε ότι αναμένει από τη Δύση στρατιωτική βοήθεια για να ενισχυθεί η άμυνας της χώρας, σημειώνοντας με έμφαση ότι «κάθε καθυστέρηση στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, κάθε άρνηση, μπορεί να σημαίνει μόνο ότι οι πολιτικοί αυτοί θέλουν να βοηθήσουν περισσότερο τη Ρωσία από ό,τι εμάς».



Ο Ζελένσκι ζήτησε τη δυναμική αντίδραση της διεθνούς κοινότητας μετά την πυραυλική επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 52 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά. Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για το χτύπημα, με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να ισχυρίζεται ότι ο τύπος του πυραύλου (βαλλιστικός, μικρού βεληνεκούς Tochka U), που έπληξε το σταθμό χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον ουκρανικό στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.