HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ουκρανία: Εφιαλτική πρόβλεψη πως ο πόλεμος θα κρατήσει όλο το 2022

Μια εφιαλτική πρόβλεψη έκανε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Ολεξίι Αρεστόβιτς, ο οποίος δήλωσε ότι ο πόλεμος που εξαπέλυσε η Ρωσία στη...



Μια εφιαλτική πρόβλεψη έκανε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Ολεξίι Αρεστόβιτς, ο οποίος δήλωσε ότι ο πόλεμος που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου ίσως συνεχιστεί όλο το 2022.
Είπε επίσης πως τα όπλα που παρέλαβε πρόσφατα η Ουκρανία θα έχουν «σοβαρό αντίκτυπο» στην πορεία του πολέμου από τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για μακρά σύρραξη» τόνισε.
«Ακόμη κι αν σταματήσουν οι μάχες στο Ντονμπάς που βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτό δεν θα σημάνει το τέλος του πολέμου» πρόσθεσε ο Αρεστόβιτς.

«Καταλάβαμε όλη τη Χερσώνα»
Ο ρωσικός στρατός υποστήριξε πως κατέγραψε πρόοδο στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία, καταλαμβάνοντας όλη την περιφέρεια της Χερσώνας.
«Ο ρωσικός στρατός πήρε τον έλεγχο ολόκληρης της περιφέρειας της Χερσώνας, τμημάτων των περιφερειών του Χαρκόβου, της Ζαπορίζιας και του Μικολάιφ, καθώς και μεγάλων τμημάτων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ», δήλωσε ο υποστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ.
Η ομαλότητα αποκαθίσταται στις περιοχές που καταλήφθηκαν, επιδιορθώνονται υποδομές και άρχισε σπορά, σύμφωνα με τον ίδιο Ρώσο ανώτερο αξιωματικό.
Τον ισχυρισμό της Μόσχας για την Χερσώνα όμως διέψευσε χθες ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή. Κατ’ αυτόν, γραμμές άμυνας συνεχίζουν να βρίσκονται μέσα στην περιφέρεια και οι Ρώσοι δεν έχουν καταφέρει να τις διασπάσουν.

65 στόχοι χτυπήθηκαν από την Ρωσία την Τρίτη
Πάντως ο ρωσικός στρατός πάντως ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέστρεψε τέσσερις αποθήκες όπλων των ουκρανικών δυνάμεων στη Σλοβιάνσκ από αέρος.
Συνολικά, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε 32 στρατιωτικούς στόχους, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.
Ακόμη επλήγησαν 33 στόχοι από πυροβολικό ή πυραύλους, σύμφωνα με τον ίδιο, ανάμεσά τους συγκεντρώσεις στρατευμάτων, θέσεις του πυροβολικού, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, αποθήκες πυρομαχικών και όπλων.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μίλησε για περίπου 200 Ουκρανούς στρατιωτικούς νεκρούς και 40 στρατιωτικά οχήματα που καταστράφηκαν.

Εκρήξεις στο Μπιελγκορόντ
Νέες εκρήξεις σημειώθηκαν ωστόσο και στο Μπιέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, διευκρινίζοντας πως ξέσπασε πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στην πόλη.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, δεν τραυματίστηκε κανείς άμαχος εξαιτίας των εκρήξεων και της πυρκαγιάς στο χωριό Στάραγια Νελίντοφκα.
Ο Γκλάντκοφ δεν διευκρίνισε εάν οι εκρήξεις και η πυρκαγιά οφείλονταν σε ουκρανική επιδρομή.
Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη ταραγμένη νύχτα στην περιοχή. Το προηγούμενο βράδυ ανακοινώθηκε ότι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν δύο χωριά, με δύο άμαχους να τραυματίζονται στο ένα από αυτά.
Η περιφέρεια Μπιελγκορόντ γειτονεύει με τις περιφέρειες Λουγκάνσκ, Σούμι και Χάρκοβο της Ουκρανίας, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.
πηγή: newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.