HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στη διάθεση των ΗΠΑ όλα τα πολωνικά MiG-29 για τις ανάγκες της Ουκρανίας

Οι πολωνικές αρχές είναι έτοιμες να παραδώσουν όλα τα μαχητικά MiG-29 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την ίδια στιγμή, η Πολωνία αναμένει από την ...



Οι πολωνικές αρχές είναι έτοιμες να παραδώσουν όλα τα μαχητικά MiG-29 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την ίδια στιγμή, η Πολωνία αναμένει από την Ουάσιγκτον να παραδώσει αεροσκάφη με παρόμοιες επιχειρησιακές δυνατότητες και είναι έτοιμη να ξεκινήσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις για την αγορά τους.
Αυτό αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας, σύμφωνα με το Ουκρανικο πρακτορείο ειδησεων Ukrinform.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών:
«Οι αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Προέδρου και της κυβέρνησης, είναι έτοιμες να αναπτύξουν – άμεσα και δωρεάν – όλα τα αεροσκάφη MIG-29 τους στην αεροπορική βάση Ραμστάιν και να τα θέσουν στη διάθεση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ταυτόχρονα, η Πολωνία ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μας παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες. Η Πολωνία είναι έτοιμη να καθορίσει αμέσως τους όρους αγοράς των αεροπλάνων.
Η πολωνική κυβέρνηση ζητά επίσης από άλλους Συμμάχους του ΝΑΤΟ – ιδιοκτήτες αεριωθούμενων αεροσκαφών MIG-29 – να ενεργήσουν στο ίδιο πνεύμα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πολωνία διαθέτει στις τάξεις της 21 μονοθέσια και 9 διθέσια MiG-29.
Την ίδια ώρα ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι ανέφερε σε δηλώσεις του πως «ο Πούτιν δεν θα σταματήσει ποτέ και θα επιδιώκει πάντα να επεκτείνει την αυτοκρατορία του».
Λίγο πριν τις 22:00 (ώρα Ελλάδος) ήρθε και η πρώτη αντίδραση από την πλευρά των ΗΠΑ. Ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ μιλώντας στο CNN δήλωσε πως «έχουμει δει την ανακοίνωση της πολωνικής κυβέρνησης και δεν έχουμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο αυτή τη στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.