Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ενεργειακό κόστος και αγροτικά προγράμματα στη συνάντηση Βασιλόπουλου με τον Υφυπουργό ΥΠΑΑΤ Γ. Στύλιο

Το ενεργειακό κόστος με τις επιπτώσεις που προκαλούν στην παραγωγή τη νέα αρδευτική περίοδο καθώς και τα τρέχοντα αγροτικά προγράμματα β...



Το ενεργειακό κόστος με τις επιπτώσεις που προκαλούν στην παραγωγή τη νέα αρδευτική περίοδο καθώς και τα τρέχοντα αγροτικά προγράμματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Στύλιο.

Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι δρομολογούνται λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί εγγείων βελτιώσεων και θέτουν σε κίνδυνο την λειτουργία τους κάνοντας παράλληλα αναφορά στο μέτρο για την κάλυψη της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος . Όπως τόνισε, η κάλυψη του 50% της χρέωσης που προέρχεται από την ρήτρα αναπροσαρμογής για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022, περιλαμβάνει και τους ΤΟΕΒ και αυτό είναι μία σημαντική βοήθεια για τους οργανισμούς και κατ΄ επέκταση τους αρδευτές.

Επίσης, ο κ. Στύλιος προανήγγειλε τη νέα εγκύκλιο που προωθείται και δίνει την δυνατότητα σε νέους και νεοεισερχόμενους γεωργούς, που κόπηκαν από τις πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης έτους 2021 (Οκτώβριος, Δεκέμβριος, Μάρτιος), να υποβάλλουν αιτήσεις αναθεώρησης (ενστάσεις) σε σχέση με το αίτημά τους για να λάβουν δικαιώματα από το εθνικό απόθεμα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε: «Πυκνώνουμε τις συναντήσεις για τα ανοικτά αγροτικά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και την Περιφέρειά μας. Ο υφυπουργός γνωρίζει την δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο αγροτικός κόσμος και δεσμεύθηκε να υπάρξουν απαντήσεις το επόμενο διάστημα. Αποδέχθηκε μάλιστα και την πρόσκληση που του απηύθυνα να παραβρεθεί στην έκθεση Κερνάμε Ελλάδα στην Αμαλιάδα τον προσεχή Μάιο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.