Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Κοινοβουλευτική αναφορά από Αναγνωστοπούλου και Μάρκου για τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μάρκου ...



Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου, αναφορικά με την συχνότητα, την ποιότητα και το κόστος των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Αχαΐας.
Οι Καλαβρυτινοί και Καλαβρυτινές που χρησιμοποιούν συχνά μαζικά μέσα μεταφοράς από και προς τα Καλάβρυτα και την επαρχία Καλαβρύτων, διαμαρτύρονται έντονα για τον απαράδεκτο ιδιότυπο αποκλεισμό που υφίστανται από τον συνεχιζόμενο περιορισμό των δρομολογίων των ΚΤΕΛ.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους μόνιμους κατοίκους των Καλαβρύτων, αφού προκειμένου να μετακινηθούν για την κάλυψη βασικών αναγκών τους στην Αθήνα ή στην Πάτρα, αναγκάζονται είτε να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους, εφόσον υπάρχουν, με ότι αυτό συνεπάγεται σε οικονομική επιβάρυνση στο οικογενειακό εισόδημα είτε να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν βασικές ανάγκες τους.
Επιπλέον, ηλικιωμένοι με οικονομική δυσχέρεια και χαμηλοσυνταξιούχοι, που δεν δύνανται να οδηγήσουν, είναι υποχρεωμένοι να «στοιβάξουν» την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους στο στενό χρονικό πλαίσιο που καθορίζουν τα περιορισμένα ποσοτικά και χρονικά δρομολόγια των ΚΤΕΛ, εάν αυτό είναι δυνατόν. Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ΤΑΞΙ, κόστος που σε περίπτωση μακρινών και συχνών διαδρομών είναι δυσβάσταχτο.
Δεν νοείται ως Πολιτεία να επιδιώκουμε την ανάπτυξη των ορεινών και ημιορεινών περιοχών ενώ, παράλληλα, τις έχουμε καταδικάσει σε συγκοινωνιακό αποκλεισμό, παρόλο που κατοικούνται και τους χειμερινούς μήνες.
Για τους παραπάνω λόγους οι κάτοικοι των Καλαβρύτων ζητούν την πύκνωση των δρομολογίων των ΚΤΕΛ, τα οποία, ως νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, διατηρούν τον χαρακτήρα τους ως εταιρείες κοινής ωφέλειας που εξυπηρετούν το γενικότερο δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.