HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία - Ανθρωπιστική κρίση χωρίς προηγούμενο

Για 14η ημέρα μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.  Οι Ρώσοι έχουν κυκλώσει πόλεις ενώ σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κίεβο. Οι Ουκρανοί μιλούν γ...



Για 14η ημέρα μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.  Οι Ρώσοι έχουν κυκλώσει πόλεις ενώ σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κίεβο. Οι Ουκρανοί μιλούν για βομβαρδισμό παιδιατρικού νοσοκομείου στην Μαριούπολη, ενώ τα καραβάνια προσφύγων μεγαλώνουν. 

14.500 άνθρωποι έχουν φθάσει στην Ουκρανία για να πολεμήσουν κατά των Ρώσων
Περίπου 14.500 άνθρωποι έχουν φθάσει τις τελευταίες ημέρες στην Ουκρανία για να πολεμήσουν αντιδρώντας στην εισβολή της Ρωσίας, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Συνολικά 12.000 απ' αυτούς είναι Ουκρανοί που επιστρέφουν και θέλουν να συμμετάσχουν στην εθνική αμυντική προσπάθεια, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Επιπλέον, το Κίεβο αναμένει πολλούς ξένους να δηλώσουν εθελοντές ώστε να σχηματιστεί μια διεθνής λεγεώνα.
Στη δήλωσή του, το ουκρανικό γενικό επιτελείο υποστηρίζει πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χάσει περισσότερους από 12.000 στρατιώτες από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.
Η Μόσχα είχε κάνει λόγο πριν από λίγες ημέρες για λιγότερους από 500 νεκρούς στρατιώτες, αλλά δεν έχει ανακοινώσει έκτοτε νέους αριθμούς. Το Κίεβο δεν έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα κάποιον αριθμό για τις απώλειες στις τάξεις του. Οι αυτονομιστές του Ντονιέτσκ μίλησαν την Τρίτη για 47 νεκρούς στις δυνάμεις τους.
Σύμφωνα με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, 49 ρωσικά αεροσκάφη, 81 ελικόπτερα και 317 άρματα μάχης έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές, όμως οι αριθμοί αυτοί δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί ανθρωπιστική κρίση χωρίς προηγούμενο»
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί στην ήπειρό μας ανθρωπιστική κρίση χωρίς προηγούμενο από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, σε παρέμβασή του στην βουλή της Ρώμης. «Η Ευρώπη είναι αλληλέγγυα και αρραγής και η κοινή αυτή δράση πρέπει να διατηρηθεί από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Ευχαρίστησε, δε, «και τους τόσους Ρώσους πολίτες οι οποίοι συμμερίζονται τις αξίες μας και καταδικάζουν την βία σε βάρος του ουκρανικού λαού». Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η χώρα του έχει διαθέσει 13 εκατομμύρια ευρώ για την υποδοχή ουκρανών πολιτών και ότι μέχρι σήμερα έχουν φτάσει στην Ιταλία 23.872 ουκρανοί πρόσφυγες. Πάνω από το 90% είναι γυναίκες και παιδιά.
Ο Μάριο Ντράγκι, τέλος, δήλωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια με στόχο την διεξαγωγή υγειονομικών ελέγχων, δεδομένης της πανδημίας κορωνοϊού και ότι όλοι οι ουκρανοί πολίτες που φτάνουν στην Ιταλία θα φιλοξενηθούν στις δομές υποδοχής, ανεξάρτητα από το αν υποβάλλουν αίτηση για ανθρωπιστική προστασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.