HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μεγάλη διάκριση για τον Δήμο Καλαβρύτων

Ο δήμος Καλαβρύτων τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο της κατηγορίας «Δράσεις για την προάσπιση της κοινοτικής υγείας και  Συστήματα τηλεπρό...


Ο δήμος Καλαβρύτων τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο της κατηγορίας «Δράσεις για την προάσπιση της κοινοτικής υγείας και  Συστήματα τηλεπρόνοιας / τηλεπαρακολούθησης»

Ο δήμος Καλαβρύτων εξασφάλισε φέτος, στα πλαίσια του ετήσιου θεσμού «Best City Awards 2022» που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ΚΕΔΕ, το Ασημένιο Μετάλλιο, μεταξύ εκατοντάδων ΟΤΑ σε όλη τη χώρα, στον τομέα της πρόληψης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα Υγείας. 
Παρόντες στην Τελετή Απονομής των «Best City Awards 2022» προχθές Πέμπτη 10 Μαρτίου το βράδυ, για να παραλάβουν το Μετάλλιο στην κατηγορία «Δράσεις για την προάσπιση της κοινοτικής υγείας και  Συστήματα τηλεπρόνοιας / τηλεπαρακολούθησης», ήταν ο δήμαρχος Καλαβρύτων Αθ. Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος πρόληψης για πιθανή διασπορά της πανδημίας Covid-19 Θεόδωρος (Λάκης) Νασιώτη. 
Η Τελετή των βραβείων που διοργανώθηκε για 5η συνεχή χρονιά από την Boussias Communications, πραγματοποιήθηκε στην Θεατρική Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, στην Αττική (Ταύρος). 
Ο Δήμος της μαρτυρικής πόλης, τιμήθηκε καθώς κατά τη διάρκεια του έτους που μας πέρασε, 2021, μέσα από μια σειρά δράσεων που οργανώθηκαν αποτέλεσε υπόδειγμα ευαισθητοποίησης του τοπικού πληθυσμού σε θέματα υγείας και παράδειγμα προς μίμηση, σε όλη της χώρα.
Ο Δήμος των Καλαβρύτων ήταν ο μικρότερος ΟΤΑ σε σχέση με τους δήμους που συμμετείχαν στην διαγωνιστική διαδικασία και αξιολογήθηκε για τα βασικά βραβεία του ετήσιου θεσμού
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η υποψηφιότητα του Δήμου Καλαβρύτων ήδη αξιολογήθηκε εξ ερχής με υψηλό βαθμό καθώς το 2021, παρά τις δυσκολίες και τα μέτρα κατά τη διάδοση της πανδημίας, όπου και είχε πέσει το κύριο βάρος, συνεχίστηκε μια σειρά δράσεων προληπτικής ιατρικής που είχε λάβει σάρκα και οστά, με απλά αποτελέσματα, από το 2020.
- Μεταξύ των σημαντικότερων πρωτοβουλιών που ανέλαβε για το 2021 η Δημοτική αρχή για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των κατοίκων, ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2022, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, για τον Καρκίνο του Μαστού και η οποία περιελάμβανε Ημερίδα που διοργανώθηκε με την στήριξη και της Επιτροπής της κ. Αγγελοπούλου του «Ελλάδα 2021» καθώς και δωρεάν μαστογραφίες για τις γυναίκες του δήμου.  
- Ακόμη στα Καλάβρυτα αλλά και σε οικισμούς σε άλλες Δημοτικές Ενότητες, κατά τη διάρκεια του περασμένου Φθινοπώρου, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με την επίδειξη χρήσης των απινιδωτών αλλά και σεμινάριο πρώτων βοηθειών από μέλη του ERC (European Resuscitation Council),. Τα σεμινάρια καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης και παροχής πρώτων βοηθειών έγιναν με πρωτοβουλία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρου Νασιώτη, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Μια σειρά από ενημερωτικές ημερίδες με την Σταματίνα Τσαβαλά. Ξεκίνησαν το 2020 ενώ μέσα στο 2021 ολοκληρώθηκε η προμήθεια και εννέα απινιδωτών η οποίοι και είναι διαθέσιμοι, στην Αστυνομία, τα Κέντρα Υγείας Καλαβρύτων και Κλειτορίας αλλά και περιφερειακά ιατρεία, απομακρυσμένων χωριών του Δήμου και στο Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.