HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ζητά την αποζημίωση υπογείων και αποθηκών για τους πλημμυροπαθείς η Χριστίνα Αλεξοπούλου

Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου προς τους αρμοδίους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Εσωτερικών κ. ...



Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου προς τους αρμοδίους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, όπου ζητά την τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές.

Βάσει της σχετικής ισχύουσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναφέρεται ρητά ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στις αποζημιώσεις οι βοηθητικοί χώροι (αποθήκες, υπόγεια, λεβητοστάσια, κτλ.).
Η κα Αλεξοπούλου με Ερώτησή της ζητά η συγκεκριμένη διάταξη να τροποποιηθεί, καθώς οι βοηθητικοί χώροι αφενός είναι οι πρώτοι που πλήττονται από τις πλημμύρες λόγω θέσης και αφετέρου είναι νόμιμα κατασκευασμένοι και περιλαμβάνονται στις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες των κτηρίων.
Το Νοέμβριο του 2021 οι περιοχές της Δυτικής Αχαΐας επλήγησαν από καταστροφικές πλημμύρες. Τα φυσικά αυτά φαινόμενα προκάλεσαν ζημιές σε πολλές κατοικίες καθώς και στους βοηθητικούς τους χώρους.
Οι πολίτες θα πρέπει να αποζημιωθούν για όλους τους χώρους που επλήγησαν, καθώς η ισχύουσα ΚΥΑ που υπεγράφη επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, στερεί ένα σημαντικό μέρος από την οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες.
Η πρόταση της κα Αλεξοπούλου εναρμονίζεται πλήρως με την βούληση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για πλήρη στήριξη των πλημμυροπαθών από την πρώτη στιγμή μέσα από πρωτοβουλίες και τεχνικά έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.