HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Εις Διάκονον χειροτονία π. Θεόδωρου Γεωργακόπουλου - Άξιος ο νέος Διάκονος Καλαβρύτων (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Σήμερα 27 Μαρτίου 2022 Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, τελέσθηκε από τον Σ...





Σήμερα 27 Μαρτίου 2022 Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμο η χειροτονία εις Διάκονο του εγγάμου νέου Θεόδωρου Γεωργακόπουλου, κατοίκου Καλαβρύτων και προερχομένου από την τοπική Εκκλησία.

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχη κατά την ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λετουργίας, μετά την ανάγνωση της συμμαρτυρίας του Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, Γενικού Αρχιερατικού Επαρχίας Καλαβρύτων και πνευματικού πατρός του χειροτονουμένου καθώς και την παραινετική υποθήκη του Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου ακολούθησε η εις Διάκονο χειροτονία του ευσεβούς και πνευματικού τέκνου Θεόδωρου Γεωργακόπουλου.

Ο Ποιμενάρχης μας, στον λόγο του προς τον χειροτονούμενο, τον προέτρεψε: «Να αγαπά ως κληρικός όλους τους αμαρτωλούς, αλλά να είναι ασυμβίβαστος με την αμαρτία και να συμπαρίσταται ως καλός διάκονος του Χριστού στα προβλήματα, τις χαρές και τις θλίψεις των ανθρώπων της Εκκλησίας μας. Του υπέδειξε δε, ως κέντρο της διακονίας του, το Ιερό Θυσιαστήριο τονίζοντας ότι η καθημερινή συμμετοχή του στις Ιερές Ακολουθίες είναι αυτή που θα τον ενισχύει πνευματικά και θα του δίνει δύναμη, υπομονή και φώτιση στην πορεία της ζωής του».

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος η οικογένεια, οι φίλοι και συγγενείς του χειροτονούμενου και αρκετοί πιστοί, οι οποίοι τον συνεχάρησαν και του ευχήθηκαν καλή διακονία!






















{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.