HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στην Ουκρανία

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα των Ρώσων σε πόλεις της Ουκρανία με τα κόκκινα στρατεύματα να έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό κλοιό αντιμετωπίζοντας...



Συνεχίζεται το σφυροκόπημα των Ρώσων σε πόλεις της Ουκρανία με τα κόκκινα στρατεύματα να έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό κλοιό αντιμετωπίζοντας ωστόσο την σθεναρή άμυνα των Ουκρανών. Οι δυνάμεις της Ρωσίας πλησιάζουν όλο και περισσότερο στο Κίεβο, λίγες ώρες μετά την επίθεση που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.
Όσοι μπορούν, εγκαταλείπουν την ουκρανική πρωτεύουσα και όσοι μένουν πίσω, στήνουν οδοφράγματα για ν' αντιμετωπίσουν τη μεγάλη επίθεση του ρωσικού στρατού, που φαίνεται πλέον να μπαίνει στην τελική της ευθεία. Οι δυνάμεις του Πούτιν ανασυντάσσονται, σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα.
Δορυφορικές εικόνες έδειχναν πως οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την ανάπτυξή τους στα περίχωρα του Κιέβου. Ως εκ τούτου, οι τοπικές αρχές περίμεναν πως θα γίνουν επιθέσεις από τους Ρώσους προς στόχους στην ουκρανική πρωτεύουσα. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ουκρανίας, στο μεταξύ, προειδοποίησε πως στα βορειοδυτικά του Κιέβου, οι Ρώσοι προσπαθούσαν να ανασυνταχτούν προκειμένου να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις.
Υπό πολιορκία βρίσκεται η ανατολική Μαριούπολη, όπου σήμερα, 17 η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην πόλη και πια μάχες λαμβάνουν χώρα στους δρόμους της πόλης ενώ κτήρια βομβαρδίζονται το ένα μετά το άλλο.
Στη Μαριούπολη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Open, παραμένουν εγκλωβισμένοι εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι Ουκρανοί πολίτες, χωρίς ρεύμα, ενώ πολλοί από αυτούς δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και τρόφιμα.
Η Δύση κάνει λόγο για μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση και οι Ουκρανοί ζητούν συνεχώς να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι, για να διαφύγουν με ασφάλεια οι πολίτες. Παρά τις νέες εξαγγελίες για απομάκρυνση των αμάχων, ούτε αυτή τη φορά στάθηκε δυνατό να εκκενωθεί η πόλη, καθώς η κατάπαυση του πυρός έμεινε μόνο στα λόγια.
Το υπουργείο Άμυνας στην Ουκρανία καταγγέλλει ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε κονβόι πολιτών που έφευγαν από το χωριό Περέμοχα στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου, ενώ χρησιμοποιούσαν τον ανθρωπιστικό διάδρομου που έχει δημιουργηθεί.
Σύμφωνα με την καταγγελία, επτά άνθρωποι είναι νεκροί, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

Οι πόλεις Ντνίπρο, Χάρκοβο, Μαριούπολη, Μικολάιβ και Σούμι βρίσκονται υπό συνεχή ρωσική επίθεση, με τους Ουκρανούς να λένε ότι οι Ρώσοι μπήκαν στο ανατολικό τμήμα της Μαριούπολης και πλέον οι μάχες εκεί διεξάγονται στους δρόμους της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.