HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Συνεχίζονται οι σκληρές μάχες - Σφίγγει ο κλοιός στο Κίεβο

Δραματικές είναι οι στιγμές στην Ουκρανία ενώ μπήκαμε στην 7η ημέρα από την έναρξη των ρωσικών επιθέσεων. Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην πό...



Δραματικές είναι οι στιγμές στην Ουκρανία ενώ μπήκαμε στην 7η ημέρα από την έναρξη των ρωσικών επιθέσεων. Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, όμως οι Ουκρανοί ελέγχουν ακόμη το κτήριο της τοπικής διοίκησης, ανέφερε την Τρίτη ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, Βαντίμ Ντενισένκο, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.Αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές σήμερα στη Χαρκίβ, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, κάνοντας λόγο για μάχη σε εξέλιξη στην πόλη αυτή της ανατολικής Ουκρανίας.«Αερομεταφερόμενα ρωσικά στρατεύματα έκαναν απόβαση στη Χαρκίβ και επιτέθηκαν σε νοσοκομείο» της πόλης, ανέφερε ο ουκρανικός στρατός μέσω Telegram. «Βρίσκεται σε εξέλιξη μάχη μεταξύ των εισβολέων και των Ουκρανών», κατά την ίδια πηγή.
Οι Ρώσοι και οι φιλορωσικές δυνάμεις κατάφεραν από χτες να περικυκλώσουν και τη Μαριούπολη, όπως είχαν θέσει ως στόχο.
Πάνω από 100 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν τραυματιστεί εξαιτίας ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, ο Βαντίμ Μποϊτσένκο. «Ο αριθμός των τραυματισμένων αμάχων μεγαλώνει καθημερινά», δήλωσε ο Μποϊτσένκο στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.
«Στα νοσοκομεία μας νοσηλεύονται 128 άνθρωποι. Οι γιατροί μας δεν πάνε πλέον καν σπίτι τους», πρόσθεσε.
Η Μαριούπολη βρίσκεται κοντά στις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές και είναι το τελευταίο λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα που παραμένει υπό κυβερνητικό έλεγχο.
Κατάληψη της Χερσώνας
Υπενθυμίζεται πως από χτες ο ρωσικός στρατός κατέλαβε τη Χερσώνα. Βίντεο δείχνουν ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, στην πλατεία Svobody στο κέντρο της ουκρανικής πόλης, όπου βρίσκεται το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης.
Τα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα εμφανίστηκαν στους δρόμους της πόλης, μετά από πολυήμερους βομβαρδισμούς και σκληρές μάχες. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι ρωσικές δυνάμεις από την Κριμαία έχουν προχωρήσει και έχουν δημιουργήσει ένα πέρασμα κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου.

Η Ρωσία συγκεντρώνει στρατεύματα ολοένα και πιο κοντά στο Κίεβο, ανέφερε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας Βιτάλι Κλίτσκο σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο. 
«Προετοιμαζόμαστε και θα υπερασπιστούμε το Κίεβο!», πρόσθεσε. «Το Κίεβο στέκεται όρθιο και θα παραμείνει όρθιο», υπογράμμισε ο Κλίτσκο. Στο μεταξύ η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, η Χάνα Μάλιαρ, δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές ερευνούν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το αεροδρόμιο της Οδησσού, που βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, έγινε στόχος επίθεσης με ρουκέτα ή πυρών του πυροβολικού. Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας τις προηγούμενες 24 ώρες, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Όλεγκ Σινεγκούμποφ. Αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές σήμερα στο Χάρκοβο (ανατολικά), ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, κάνοντας λόγο για μάχες σε εξέλιξη. «Αερομεταφερόμενα ρωσικά στρατεύματα έκαναν απόβαση στο Χάρκοβο (...) και επιτέθηκαν σε νοσοκομείο» της πόλης, ανέφερε ο ουκρανικός στρατός μέσω Telegram. «Βρίσκεται σε εξέλιξη μάχη μεταξύ των εισβολέων και των Ουκρανών», κατά την ίδια πηγή. Βίντεο που ανέβασε στα social media o Αντόν Γεραστσένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, φέρεται να δείχνει τη στιγμή της επίθεσης σε κεντρικό κτίριο στο Χάρκοβο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.