Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΟΡΦΕΣ: Εις μνήμην Αργύρη Τζουρά

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σταύρου Κωστόπουλος Μαιευτήρας -Χειρουργός Γυναικολόγος Στις 6 Φεβρουαρίου έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος, Dr νευροχει...



Γράφει ο Κωνσταντίνος Σταύρου Κωστόπουλος
Μαιευτήρας -Χειρουργός Γυναικολόγος
Στις 6 Φεβρουαρίου έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος, Dr νευροχειρουργός αλλά κυρίως ο πιστός και αγαπημένος φίλος μου, Αργύρης Τζουράς, Αντιπτέραρχος και Διευθυντής Υγεινομικού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Γεννήθηκε στις Κορφές Καλαβρύτων το 1942. Τα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του 1960, είχαμε οικογενειακή φιλία και συνεργασία με τους αείμνηστους γονείς του, Γεώργιο και Παρασκευή και τα αδέλφια του, Αλέκο Υποστράτηγο εν αποστρατεία, Θεοφάνη και Αγγελική.
Ήμασταν συμμαθητές στο οκτατάξιο -τότε λεγόμενο- Γυμνάσιο Καλαβρύτων μαζί με τον Τάκη Νικολάου, τέως Δήμαρχο Καλαβρύτων αλλά και άλλων συμπατριωτών/τισσών μας (Διαμαντοπούλου, Μπίρμπα, Βορύλα κ.α.). Όχι πάντα στο ίδιο θρανίο μαζί γιατί μας άλλαζαν θέση οι καθηγητές μας, λόγω αταξιών και νευρικού γέλιου!!
Το 1961 περάσαμε στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ο Αργύρης πρώτος στη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή και αρχηγός επί 6 συναπτά έτη και εγώ στις Ιατρικές Σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Στα χρόνια που ακολούθησαν συνεργαζόμασταν ιατρικά με τον Αργύρη, εκείνος στη Νευροχειρουργική και εγώ στη Μαιευτική Χειρ.- Γυναικολογία. Είχα παραβρεθεί δίπλα του, σε διάφορα πολύωρα νευροχειρουργικά περιστατικά πατριωτών μας και άλλων ασθενών, με άριστα έως πολύ καλά μετεγχειρητικά αποτελέσματα.
Με τον Αργύρη μας συνέδεε ειλικρινής φιλία και, ως μέλος του Συλλόγου Καλαβρυτινών Αθήνας, με την εκλεκτή σύζυγό του, Αγγελική, συμμετείχε πρόσχαρα σε κάθε εκδήλωσή του.
Θυμάμαι το λεβέντικο τσάμικό του, όταν χόρευε και τον κρατούσα από το χέρι, καταχειροκροτούμενος!! Αυτά τα λίγα ανάμεσα στα πολλά, από κοινού, βιώματα που ζήσαμε.
Έφυγε από κοντά μας ήρεμα και γαλήνια, μετά απο 42 χρόνια συνεχούς και γόνιμης Υπηρεσίας στις ένοπλες δυνάμεις και τη διακονία της Ιπποκρατικής επιστήμης.
Θερμά και εγκάρδια συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Αγγελική, τα παιδιά του, Γιώργο και Ειρήνη, συναδέλφους Ιατρούς, τα εγγόνια του και τους λοιπούς συγγενείς του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής που σε σκέπασε, καλό σου ταξίδι Αργύρη μου!
Αιωνία σου η μνήμη.
Κωνσταντίνος Σταύρου Κωστόπουλος
Μαιευτήρας -Χειρουργός Γυναικολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.