Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Πάνδημα τα Καλάβρυτα εόρτασαν σήμερα τον προστάτη τους Όσιο Αλέξιο. Μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας, φέτος ο εορτασμ...



Πάνδημα τα Καλάβρυτα εόρτασαν σήμερα τον προστάτη τους Όσιο Αλέξιο. Μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας, φέτος ο εορτασμός ήταν λαμπρός σε μιά ηλιόλουστη και εορταστική μέρα. 
Η υποδοχή 
Το πρωί έγινε η υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου Αλεξίου στην είσοδο της πόλης. Η Ιερά πομπή ξεκίνησε από την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας αμέσως μετά το πέρας της ολονυκτίας που τελείωσε στις 7:30 το πρωί. Την Τιμία Κάρα του Αγίου που πλαισίωνε άγημα φουστανελοφόρων, μετέφερε ευλαβώς ο Μητροπολίτης Καλαβρυτων κ' Αιγιαλείας κ.κ.Ιερώνυμος συνοδεία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Ευσέβιου και μοναχών της Μονής. Την Αγία Κάρα, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Παπαδόπουλος, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κος Ζησιμόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Καλαβρύτων κος Σταθούλιας, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Τζόβολος, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Καλαβρύτων. Ακολούθησε πομπή έως την Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου όπου τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων.
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν: Ο Υφ. Εσωτερικών κος Κατσανιώτης, οι Βουλευτές Τσιγκρής και Αλεξοπούλου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κος Φαρμάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Φίλιας και Παπαδόπουλος, ο πρώην Περιφερειάρχης κος Κατσιφάρας, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Καστικόπουλος και Δριβίλας, η Αντιπεριεφερειάρχης Αττικής κα Κουρή, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.
Λιτάνευση 
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής Εικόνας του Αγίου Αλεξίου, με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων, στις οδούς 25ης Μαρτίου-Κομμένου-Αγίου Αλεξίου- Δημάρχου Πάνου Πόλκα- Καλλιμάνη-Λοχ.Καποτά-25ης Μαρτίου.





















 
{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.