HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δεν υπάρχουν σχέδια για κατάληψη της Ουκρανίας, λέει η Ρωσία στον ΟΗΕ

Η Ρωσία επιδιώκει να σώσει ζωές στο Ντονμπάς και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για οκτώ χρόνια γενοκτονίας και φρικαλεοτήτων, είπε ο απεσταλ...



Η Ρωσία επιδιώκει να σώσει ζωές στο Ντονμπάς και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για οκτώ χρόνια γενοκτονίας και φρικαλεοτήτων, είπε ο απεσταλμένος της Μόσχας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια στη Γενική Συνέλευση κατά τη διάρκεια μιας συνόδου που καλείται να καταγγείλει την εισβολή στην Ουκρανία.
«Η κατοχή της Ουκρανίας δεν είναι μέρος των σχεδίων μας. Ο σκοπός αυτής της ειδικής επιχείρησης είναι να προστατεύσει τους ανθρώπους που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου τα τελευταία οκτώ χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να αποστρατικοποιηθεί και να αποναζιστεί η Ουκρανία», είπε ο Nebenzia.
Ως παράδειγμα «αποτρόπαιων εγκλημάτων» που διέπραξε η κυβέρνηση στο Κίεβο, ο Ρώσος απεσταλμένος ανέφερε τη δολοφονία ανθρώπων που διαμαρτύρονταν για το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ πραξικόπημα στο Κίεβο, όταν 40 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί σε ένα κτίριο στην Οδησσό. Η Μόσχα επιδιώκει να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης οποιονδήποτε διέπραξε τέτοιες φρικαλεότητες, «συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων πολιτών», είπε ο Nebenzia.
Η Ρωσία υπερασπίζεται τον εαυτό της από ένα «καθεστώς» που «φιλοδοξεί να αποκτήσει πρόσβαση σε πυρηνικά όπλα», πρόσθεσε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, σημειώνοντας τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου στις 18 Φεβρουαρίου.
Αντί να παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές του ΟΗΕ, όπως οι επικριτές κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι έκανε, ο Nebenzia υποστήριξε ότι η στρατιωτική επιχείρηση διασφαλίζει στην πραγματικότητα την τήρηση της βασικής αρχής - την αποτροπή ενός νέου παγκόσμιου πολέμου.
Η τοποθέτηση στρατιωτικών μέσων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα ανάγκαζε τη Ρωσία να λάβει μέτρα που θα έβαζαν τη Μόσχα και τη συμμαχία «στο χείλος της σύγκρουσης» , είπε.
Η Ουκρανία και οι δυτικοί υποστηρικτές της έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για απρόκλητη επιθετικότητα και απέρριψαν τις κατηγορίες για γενοκτονία και φρικαλεότητες στις δύο αποσχισθείσες περιοχές του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ.
«Όλοι γνωρίζουν ότι η Ρωσία και η Ρωσία από μόνες τους ξεκίνησαν αυτήν την εισβολή», δήλωσε ο πρεσβευτής του Κιέβου στον ΟΗΕ Sergiy Kyslytsya.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ συνεδριάζει κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, οι οποίες την περασμένη εβδομάδα υπέβαλαν κοινό ψήφισμα με την Αλβανία για την καταδίκη της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου άσκησε βέτο από τη Μόσχα.
με πληροφορίες από russia today

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.