HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: 7η ημέρα του πολέμου με σφοδρές συγκρούσεις

Για 7η ημέρα συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με σφοδρές συγκρούσεις. Νύχτα κόλασης η χθεσινή για την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, όπ...



Για 7η ημέρα συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με σφοδρές συγκρούσεις. Νύχτα κόλασης η χθεσινή για την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, όπου ακούγονται συνεχώς ισχυρές εκρήξεις, ενώ για σήμερα Πέμπτη είναι προγραμματισμένες οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας και Ρωσίας.
Οδησσός και Μαριούπολη είναι περικυκλωμένες από ρωσικά στρατεύματα, ενώ το Χάρκοβο έχει ισοπεδωθεί. Δύσκολη η κατάσταση και στην περιοχή γύρω από τη Ζαπορίζια.
Στο μεταξύ, πολλές ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα, όπου ηχούν σειρήνες της αεράμυνας.
Οι κάτοικοι κλήθηκαν να πάνε αμέσως σε καταφύγια, μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.
Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν εκρήξεις, αλλά δεν δίνονται λεπτομέρειες. Δεν είναι ξεκάθαρο αν βρίσκεται σε εξέλιξη αεροπορική επιδρομή ή ποιοι είναι οι στόχοι.

Την ίδια ώρα, Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν σήμερα την παρουσία του ρωσικού στρατού στη Χερσώνα, μεγαλούπολη της νότιας Ουκρανίας που η Μόσχα ανακοίνωσε χθες το πρωί ότι καταλήφθηκε έπειτα από σφοδρές μάχες. Ο επικεφαλής των περιφερειακών αρχών Γκενάντι Λαχούτα ανέφερε μέσω Telegram ότι «οι δυνάμεις κατοχής (ο ρωσικός στρατός) βρίσκονται σε όλες τις συνοικίες της πόλης και είναι πολύ επικίνδυνες». Ο δήμαρχος της πόλης των 290.000 κατοίκων Ιγκόρ Κολιχάγεφ ανέφερε ότι συνομίλησε με τους «ένοπλους επισκέπτες», υπονοώντας, χωρίς να κατονομάσει, τους ρώσους στρατιωτικούς. H «Liberation» έδωσε στη δημοσιότητα επικαιροποιημένο χάρτη για το πώς έχει διαμορφωθεί η στρατιωτική κατάσταση το πρωί της Τετάρτης και στα τρία βασικά ενεργά μέτωπα. Στον χάρτη αποτυπώνεται η σταδιακή πρόοδος που σημειώνουν οι ρωσικές δυνάμεις, αν και διαπιστώνεται πως η πρόοδος αυτή είναι εντυπωσιακά αργή. Εκτός ίσως από τις σημαντικές αλλαγές που σημειώθηκαν στα νότια και νοτιοανατολικά της Ουκρανίας. Νότια και νοτιοανατολικά οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει την παραλιακή ζώνη έχοντας ενώσει την Κριμαία με την Χερσώνα και την Μαριούπολη. Η Αζοφική θάλασσα είναι πλέον υπό απόλυτο ρωσικό έλεγχο. Όπως φαίνεται στον χάρτη, οι Ρώσοι έχουν ενισχύσει την πολιορκία του Κιέβου. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ολοκληρώσει την περικύκλωση του Χάρκοβο στα βόρεια - βορειοανατολικά. Εξακολουθεί να μην καταγράφεται επιθετική δραστηριότητα με κατεύθυνση την Οδησσό (νότια).


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.