HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με ανοιξιάτικο καιρό το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Καιρός για αποδράσεις το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, καθώς η κακοκαιρία θα εξασθενίσει και θα έχουμε ανοιξιάτικο καιρό με άνοδο της θερμοκρα...



Καιρός για αποδράσεις το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, καθώς η κακοκαιρία θα εξασθενίσει και θα έχουμε ανοιξιάτικο καιρό με άνοδο της θερμοκρασίας. 
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό την 25η Μαρτίου
Την Παρασκευή 25 Μαρτίου, ημέρα της Εθνικής Εορτής, ο καιρός θα είναι αίθριος σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια θαλάσσια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.
Το Σάββατο 26 Μαρτίου, αρχικά γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα δυτικά που σταδιακά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά από τα δυτικά σε νοτιοανατολικούς μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Κυριακή 27 Μαρτίου, στα ανατολικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός ενώ στα δυτικά θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Αρναούτογλου: Σημαντική βελτίωση του καιρού
Σύμφωνα με τον Σάκη Αρνατούτογλου, «αν και το κρύο θα διατηρηθεί και τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας, από την Πέμπτη και κυρίως την 25η Μαρτίου ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητότατη άνοδο και στα ηπειρωτικά πεδινά το μεσημέρι θα αγγίξει και τους 20 με 22 βαθμούς με εξασθενημένους γενικά τους ανέμους.
Νέα αλλαγή του καιρού αναμένεται να κατά πάσα πιθανότητα προκύψει απο την Κυριακή 27 Μαρτίου στη δυτική Ελλάδα με νοτιάδες όμως και κάποιες βροχές, που θα δούμε τις επόμενες ημέρες πόσο αξιόλογες θα είναι!».

Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τον καιρό την 25η Μαρτίου
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, επί του παρόντος, η κακοκαιρία δεν έχει ολοκληρώσει τη δράση της και μάλιστα αναμένονται έντονα φαινόμενα συνοδεία πολύ χαμηλών θερμοκρασιών μέχρι και τα μέσα της νέας εβδομάδας.
Αναλυτικά, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό τις επόμενες ημέρες:
Οι πολικές αέριες μάζες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή μας και καθώς αυτές αλληλεπιδρούν με θαλάσσιες εκτάσεις του Αιγαίου, θα συνεχίσουν να δημιουργούν χιονοκύματα τα οποία θα επηρεάζουν τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα που "βλέπουν" προς το δυτικό Αιγαίο. Συγκεκριμένα θα μπορούσαμε να οριοθετήσουμε μια περιοχή από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο κάτω φτάνοντας μέχρι και την Κρήτη. Σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα μέχρι και αύριο το βράδυ αναμένουμε κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις με ένα ενδεικτικό υψόμετρο για τις ηπειρωτικές περιοχές τα 200 με 300 μέτρα και πάνω και για την περιοχή της Κρήτης τα 500 περίπου μέτρα και πάνω.
Για την περιοχή της Αττικής περιμένουμε ένα ισχυρό χιονοκύμα να επηρεάσει περιοχές προς τα βορειοδυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα πιθανόν και κεντρικές περιοχές από τις 8 με 9 το βράδυ σήμερα και μέχρι περίπου τις 1 με 2 τα ξημερώματα της αυριανής ημέρας. Στη συνέχεια θα οδηγηθούμε σε μια υποχώρηση των φαινομένων για να έχουμε και πάλι κατά περιόδους πυκνά χιονοκύματα από τις 4 με 5 τα ξημερώματα της αυριανής ημέρας και μέχρι αργά το απόγευμα περίπου και με έμφαση τα ανατολικά, βόρεια αλλά και νότια τμήματα. Ενδεικτικό υψόμετρο χιονοπτώσεων για το νομό Αττικής τα 200 με 300 μέτρα περίπου και πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.