Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι Αρκάδες της Πάτρας τίμησαν το '21

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 26/3/2022 η εκδήλωση του Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με τίτλο «Οι άν...



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 26/3/2022 η εκδήλωση του Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με τίτλο «Οι άνθρωποι πίσω από την Ελληνική Επανάσταση του 1821» στην Αίθουσα Αίγλη στη Veso Mare.

Η εκδήλωση περιελάμβανε δύο κεντρικές ομιλίες, η πρώτη με θέμα «Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η συνείδηση του γένους.» από τον π. Ευάγγελο Πριγκιπάκη, Δρ. Θεολογίας & Ιστορίας και η δεύτερη με θέμα «Η θέση και η στάση της Γυναίκας κατά την Ελληνική Επανάσταση.» από την κ. Μαρία Κολοβού, συγγραφέα και μέλος του Δ.Σ. Αρκάδων Πάτρας. Επιπλέον, ο Ιστορικός και Λαογραφικός Σύλλογος «Μωραΐτες εν Χορώ» πλαισίωσαν την εκδήλωση με ένα όμορφο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια, ο Σύλλογος απένειμε έπαινο στη Μελίνα Παπαδοπούλου, μαθήτρια του απερχόμενου Προέδρου του Συλλόγου, κ. Δημήτρη Κομποχόλη για την ενασχόλησή της με ιστορικά και πολιτιστικά θέματα στον προφορικό και γραπτό λόγο. Ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωση, αποτέλεσε και η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών, κ. κ. Χρυσοστόμου που συγκίνησε και αφύπνισε τους παρευρισκόμενους με το λόγο του.

Πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου, αλλά και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και των Τοπικών Αρχών έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση του Συλλόγου. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, κ. κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης, κ. Χρύσανθος, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιάσονας Φωτήλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης, η εκπρόσωπος το Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πάτρας, κ. Μαντώ Κάτσιου και τέλος ο υπεύθυνος και χοροδιδάσκαλος του Χορευτικού – Λαογραφικού Ομίλου Μεσσάτιδας «Ο Φίλερης», κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης χαιρέτισε με επιστολή την εκδήλωση του Συλλόγου, καθώς λόγω προγραμματισμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Παναγιώτης Καρασπήλιος εξήρε τη σημαντική συμβολή και το σπουδαίο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και του σεπτού Μητροπολίτου Πατρών, κ. κ. Χρυσοστόμου, για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του ’21 μέσα από πρωτοβουλίες και ποικίλες δράσεις. Παράλληλα, μνημόνευσε τους ανθρώπους πίσω από την Επανάσταση του 1821, τους οποίους το Έθνος ευγνωμονεί αιώνια για την ιερή θυσία τους, ενώ επεσήμανε ότι «το δίδαγμα που πρέπει να αντλήσουμε είναι ότι ο αγώνας για τις πανανθρώπινες αξίες και τα μεγάλα ιδανικά, δεν είναι μια κατάσταση παθητική, είναι διαχρονική στάση ζωής, είναι καθημερινή πράξη και είναι διαρκής. Ο καθένας από το μετερίζι του. Η οικογένεια γαλουχώντας τα παιδιά της με αξίες. Οι δάσκαλοι σφυρηλατώντας πέρα από μορφωμένους, ηθικούς και πνευματικούς ανθρώπους. Η πολιτεία παρέχοντας σύγχρονη παιδεία στα παιδιά της και ευημερία στο λαό. Όλοι εμείς ως κοινωνία ασκώντας την κοινωνική δικαιοσύνη στην πράξη. Έτσι, μόνο θα διαφυλάξουμε όσα μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας και θα τα μεταλαμπαδεύσουμε χέρι με χέρι από γενιά σε γενιά, γιατί όλες αυτές οι αξίες των προγόνων μας ήταν αυτές που έφεραν την ανεξαρτησία μας, την ελευθερία μας.»

Τέλος, ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης και των Τοπικών Αρχών, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών, κ. κ. Χρυσόστομο, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους για την τιμητική τους παρουσία στην εκδήλωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.