Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

“Ηνίοχος 2022” στην Ανδραβίδα από 28 Μαρτίου 2022

Ισραηλινό F15 σε παλαιότερη άσκηση στην Ζαχλωρού Λίγα 24ωρα μετά την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, την Δευτέρα 28 Μαρτίου έως την ...

Ισραηλινό F15 σε παλαιότερη άσκηση στην Ζαχλωρού


Λίγα 24ωρα μετά την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, την Δευτέρα 28 Μαρτίου έως την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 και στο πλαίσιο των διεθνών δραστηριοτήτων που έχει οργανώσει και συντονίζει το ΓΕΕΘΑ, θα διεξαχθεί η Πολυεθνική αυτή Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας ΗΝΙΟΧΟΣ 2022, με κέντρο την Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας (117 Πτέρυγα Μάχης).
Θα είναι επίσης εντυπωσιακός ο λεγόμενος elephant walk στην πίστα απο-προσγειώσεων του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Η άσκηση, που γίνεται μεσούντος του πολέμου στην Ουκρανία, θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή του FIR Αθηνών, πράγμα που σημαίνει ότι για οκτώ ημέρες ο ουρανός του Αιγαίου θα είναι γεμάτος από μαχητικά.
Στην άσκηση συμμετέχουν:
Η Γαλλία με το Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE από το οποίο θα επιχειρούν Μαχητικά Αεροσκάφη Rafale και Αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Airborne Early Warning – AEW) E2C Hawkeye.
Οι ΗΠΑ με Μαχητικά Αεροσκάφη F-15 και με Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος MQ-9 Reaper.
Το Ισραήλ με Μαχητικά Αεροσκάφη F-16, Αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (AEW) G-550 και Αεροσκάφους Εναέριου Ανεφοδιασμού (Air – Air Refueling – AAR) B-707.
Η Ιταλία με Μαχητικά Αεροσκάφη TORNADO.
Η Κυπριακή Δημοκρατία με Ελικόπτερο AW139.
Η Σλοβενία με αεροσκάφη PC-9Μ. Επίσης στην Άσκηση θα συμμετέχουν με προσωπικό η Αυστρία και ο Καναδάς, και με παρατηρητές η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, το Κουβέιτ, η Κροατία, το Μαρόκο και η Σαουδική Αραβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.