HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΜΕΝΙΑΝΟΙ: Επετειακές εκδηλώσεις για το1821 - Μπροστάρηδες οι νέοι μας

Μέσα από έναν ευρύ φάσμα επετειακών - εορταστικών εκδηλώσεων κατά καιρούς, ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών, η Κοινότητα κ...



Μέσα από έναν ευρύ φάσμα επετειακών - εορταστικών εκδηλώσεων κατά καιρούς, ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών, η Κοινότητα και οι άλλοι φορείς των χωριών μας, κρατάμε ζωντανές τις μνήμες των αγώνων των προγόνων μας, για λευτεριά και αυτοδιάθεση.
Φέτος την σκυτάλη πήρε η νέα γενιά, οι μαθητές του χωριού, με πόθο για την ιστορία και το ιστορικό παρελθόν του τόπου μας, αλλά και με την πρωτοπόρα συμμετοχή τους στην απόδοση τιμών στους αγωνιστές του 1821, καθότι ακολουθούν τα βήματα των προγόνων τους.
Οι Καμενιάνοι είχαν έντονη - πρωτοπόρα δράση σε κείνα τα γεγονότα και μάλιστα και προεπαναστατικά...Όταν ο Οπλαρχηγός Ξενοχρήστος Νικολόπουλος το θέρος του 1820 χτύπησε στο αλώνι του στους Καμενιάνους, τον Τούρκο φοροεισπράκτορα λέγοντας την ιστορική φράση.. « Του χρόνου ούτε σύ Σπαής ούτ’ εγώ φορολογούμενος».
Τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν τότε, η συνεχόμενη, μεταλαμπάδευση τους από εμάς, έδωσαν στους μαθητές μας τη δυνατότητα να αντλήσουν χρήσιμα ιστορικά διδάγματα για το παρόν και να ενισχύσουν την εθνική τους αυτοσυνειδησία..
Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους και καλή πρόοδο στους μαθητές μας κι ας έχουν υπόψη τους ότι:
«Η ιστορία διδάσκει τα πάντα, ακόμα και το μέλλον».
Είναι αλήθεια πως στις μέρες μας πολλά αλλοιώνονται και άλλα τείνουν να σβηστούν μέσα από τις δέλτους της ιστορίας μας. Τούτο πιστεύουμε πως γίνεται για να οδηγηθούν οι νεότερες γενιές στα σκοτάδια της λησμοσύνης και στην απομάκρυνση απ’ ότι ωραίο, γνήσιο και αληθινό. Από το αέναο εκείνο φως των αρετών που κράτησαν τούτο το λαό ζωντανό στα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς, αλλά του έδωσαν ακόμη σε ετέρους χρόνους τα φτερά ν’ αγωνιστεί νικηφόρα.
Αυτός είναι ο σκοπός μας. Το να κρατήσουμε τούτο τον τόπο ζωντανό και το καντήλι της μνήμης πάντα αναμμένο. Όπως επίσης το να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους μας, το μέλλον του τόπου μας, μια ασφαλή πυξίδα της πορείας τους, για να μην χάσουν το βηματισμό τους στα παγκοσμιοποιημένα μονοπάτια της νεοταξικής ερήμου.
Τιμούμε, υποκλινόμαστε και στεκόμαστε πάντα όρθιοι απέναντι στους ήρωές μας, τα σύμβολα και την ιστορία μας. Δεν κάνουμε υπερβολές, αλλά ούτε και εκπτώσεις.
Δόξα και τιμή!!
Για το Σύνδεσμο Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών ο πρόεδρος
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης










Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.