HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ: Λαμπρή Εκδήλωση στο Σύνταγμα για το 1821 παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη

Μετά από 2 χρόνια διακοπής λόγω της πανδημίας, έγινε σήμερα 20 Μαρτίου 2022 η πανηγυρική εκδήλωση για την Ιστορική Επέτειο του 1821 στην Αθή...



Μετά από 2 χρόνια διακοπής λόγω της πανδημίας, έγινε σήμερα 20 Μαρτίου 2022 η πανηγυρική εκδήλωση για την Ιστορική Επέτειο του 1821 στην Αθήνα. Τη διοργάνωση και φέτος είχε η ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Καλαβρύτων και πολλούς Φορείς και Συλλόγους, διοργάνωσε πανηγυρικό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αθήνα. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και στο Πρόγραμμα του Δήμου Καλαβρύτων.

Μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, εκεί που καίει η άσβεστος κανδήλα της Αγίας Λαύρας, υπό το παιάνισμα της μπάντας του Δήμου Αθηναίων, οι Επίσημες Αρχές και ο Πρόεδρος της «Παγκαλαβρυτινής Ένωσης» κατέθεσαν στέφανο Τιμής και Δόξας για τους Αγωνιστές του 1821. Ξεχωριστή φέτος η συμμετοχή στην εκδήλωση Αγήματος με Ιστορικές ενδυμασίες από την Καλαμάτα οι οποίοι και κατέθεσαν στεφάνι αμέσως μετά τον Πρόεδρο της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως.

Ακολούθως κατέθεσαν στέφανο τιμής, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, για το ΓΕΕΘΑ ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Μαθιός, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων κ. Μπακογιάννη, Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Σάκης Κολλάτος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Αθαν. Παπαδόπουλου, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Χαμακιώτης, από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ ταξίαρχος κ. Κίμων Καλεντερίδης, ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Ευεργετών Ανάστος Δημητρόπουλος, ο επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ Γεώργιος Παπαδημητρόπουλος,

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και o εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας Δημήτριος Χριστοδούλου, ο δωρητής κος Ιωάννης Αγαπητός, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων και πολλοί συμπατριώτες.

Εισαγωγικό του εορτασμού εκφώνησε η Κοσμήτωρ της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως κ Μαριάνθη Χρονοπούλου, Κοσμήτωρ της ΠΕ, τη δε αναφορά στην ιστορικότητα της Ιερής Άσβεστης Φλόγας του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, προερχόμενη από την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, παρουσίασε ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως κ Δημήτριος Βαρβιτσιώτης. Ο κ Βαρβιτσιώτης πρότεινε δημοσίως και ζήτησε από τους παριστάμενους εκπροσώπους του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ και από το Περιφερειάρχη κ Πατούλη να στηρίξουν την πρόταση να συμπεριληφθούν στους Ιστορικούς Τόπους Μαχών του Ελληνικού Στρατού, που αναγράφονται στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και σημαντικοί Τόποι που έγιναν Μάχες στον Απελευθερωτικό Αγώνα κατά των Οθωμανών το 1821 και μέχρι την Απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό.
Το γενικό συντονισμό και στην φετινή πετυχημένη διοργάνωση είχε η Γενική Γραμματέας της Π.Ε. κα Αρετή Πράγια  

Μετά την επίσημη κατάθεση στεφάνων, ακολούθησε στο Αμφιθέατρο της Αίθουσας «Ιδρύματος Θεοχαράκη» ειδική εκδήλωση με θέμα «ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΑΚΗ ΛΥΡΑ – Το μουσικό όργανο των Αγωνιστών του Μωριά ηχεί ξανά, μετά από έναν αιώνα απουσίας του από την Πελοπόννησο», με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων και στόχο την Αναβίωση κατασκευής και μουσικής χρήσης του οργάνου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού (θα ακολουθήσει νεότερη ανάρτηση για την εντυπωσιακή αυτή εκδήλωση).




























{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.