HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

O Πόλεμος μαίνεται - Σκληρές συγκρούσεις Ρώσων και Ουκρανών

Εντείνεται ο πόλεμος που συγκλονίζει τον κόσμο στην Ουκρανία με μάχες στις μεγαλύτερες πόλεις της Ουκρανίας και με κύριο στόχο των Ρώσων το ...



Εντείνεται ο πόλεμος που συγκλονίζει τον κόσμο στην Ουκρανία με μάχες στις μεγαλύτερες πόλεις της Ουκρανίας και με κύριο στόχο των Ρώσων το Κίεβο που έχουν περικυκλώσει με μεγάλες μονάδες. 
Οι Ρώσοι ξεκίνησαν την επίθεσή τους με κύριο μέλημά τους να καταστρέψουν  κέντρα διοίκησης, κέντρα επικοινωνιών, σταθμούς ραντάρ, αντιαεροπορικά συστήματα, ώστε να είναι ανεμπόδιστη η κίνηση ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας. Ωστόσο το ρωσικό blitzkrieg δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα ακόμα για αυτούς, αφού οι Ουκρανοί αμύνονται σθεναρά.

Παρά την αντίσταση των δυνάμεων του Κιέβου αυτό δεν σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις σταμάτησαν να αναπτύσσονται στο εσωτερικό της αχανούς Ουκρανίας. Ομως οι Ουκρανοί κέρδισαν χρόνο και ανασυντάσσονται. Στο διάστημα αυτό, χώρες του ΝΑΤΟ ενισχύουν την ουκρανική άμυνα με οπλικά συστήματα, πυρομαχικά και άλλο αμυντικό υλικό που είναι απαραίτητο. 
Το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Τσεχία, η Εσθονία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Λετονία, η Λιθουανία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει ή προχωρούν τη διαδικασία έγκρισης για τον στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Διαπραγματεύσεις 
Η Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση, ενώ η Ευρώπη ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο κυρώσεων, που βάζει στο «στόχαστρο» Ρώσους ολιγάρχες και τράπεζες.
Πιο αναλυτικά, μετά τον «πόλεμο» ανακοινώσεων Ουκρανίας και Ρωσίας, ο Ζελένσκι ταξίδεψε τελικά στη Λευκορωσία, όπου συναντήθηκε με τον Λευκορώσο ομόλογο του. Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο επιφορτίστηκε με την ασφάλεια της διπλωματικής αποστολής, ενώ άγνωστο παραμένει το πότε θα αρχίσουν οι συνομιλίες.
Ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ήδη είναι σε εξέλιξη, ενώ ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Evgeny Yenin, τόνισε ότι θα αρχίσουν τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου. Ταυτόχρονα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με ανάρτηση στο Facebook σημείωσε ότι πρόκειται για «συνάντηση χωρίς προϋποθέσεις» -αφού θα σταλεί αντιπροσωπεία χαμηλών αξιωματούχων– και έγραψε χαρακτηριστικά το εξής:
«Το αποτέλεσμα της συνομιλίας με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο. Συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική αντιπροσωπεία χωρίς προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, κοντά στον ποταμό Pripyat.
Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει αναλάβει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι όλα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και οι πύραυλοι που σταθμεύουν στο έδαφος της Λευκορωσίας παραμένουν στο έδαφος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, των συνομιλιών και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας».

Κυρώσεις της ΕΕ σε τράπεζες και ΜΜΕ
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε από τις Βρυξέλλες, όπου έγινε έκτακτη Σύνοδος, πως στο «στόχαστρο» των κυρώσεων μπαίνουν τράπεζες και ολιγάρχες, τόσο από την Ρωσία, όσο και την Λευκορωσία, στενό σύμμαχο της Μόσχας.
Έτσι, θα επιβληθούν σοβαρές κυρώσεις που αφορούν το εμπόριο χάλυβα και αγροτικών προϊόντων, ενώ θα δημευτούν περιουσιακά στοιχεία ολιγαρχών. Παράλληλα, ρωσικές τράπεζες θα αποκλειστούν από το σύστημα SWIFT, ενώ θα δημευτούν τα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «θα απαγορεύσουμε στην ΕΕ τη μηχανή των μέσων ενημέρωσης του Κρεμλίνου» και πρόσθεσε ότι «το κρατικό Russia Today και το Sputnik, καθώς και οι θυγατρικές τους δεν θα μπορούν πλέον να διαδίδουν τα ψέματά τους για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο του Πούτιν και να δούμε διχασμό στην Ένωσή μας».
Επίσης, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ, που πήρε τον λόγο στη συνέχεια, είπε ότι η EE θα χρηματοδοτήσει για πρώτη φορά την αγορά και την παράδοση όπλων και άλλου εξοπλισμού σε μια χώρα που δέχεται επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.