HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συναγερμός για την ενεργειακή ασφάλεια λόγω Ουκρανίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, στην οποία συζητήθηκαν όλα ...



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια με στόχο την ασφάλεια της τροφοδοσίας της Ελλάδας σε φυσικό αέριο. 
Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ Θάνος Δαγούμας και ο Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας και Επιχειρησιακής Έρευνας του ΕΜΠ Παντελής Κάπρος.
Κεντρική εκτίμηση κυβερνητικών στελεχών, είναι ότι η χώρα μας δεν θα αντιμετωπίσει άμεσο ζήτημα ενεργειακής επάρκειας. 
Οι εναλλακτικές λύσεις και ο σχεδιασμός της Αθήνας περιλαμβάνει:
-Ο τερματικός σταθμός της Ρεβυθούσας με τη μέγιστη δυνατή επάρκεια σε υγροποιημένο αέριο τίθεται σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ θα καλυφθούν τα κενά και από άλλες πηγές τροφοδοσίας, όπως είναι ο αγωγός TAP.
-Aναζήτηση και εναλλακτικών πηγών τροφοδοσίας και από άλλες χώρες (π.χ. Αίγυπτος και Αλγερία) για τη μεταφορά LNG με πλοία.
-Σχέδιο λειτουργίας μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, αντί για φυσικό αέριο, με ντίζελ για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Η κλιμάκωση της έντασης ωστόσο προκαλεί και μία επιπρόσθετη ανησυχία, δεδομένου πως τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία είναι χώρες παραγωγής λιπασμάτων, τα οποία ήδη έχουν δεχτεί μεγάλες ανατιμήσεις, ενώ η Ουκρανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγικούς προορισμούς για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.