HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο δημαρχείο Αιγιαλείας ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης

Τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Αιγιάλεια τέθηκαν στο τραπέζι της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίο...



Τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Αιγιάλεια τέθηκαν στο τραπέζι της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου στο δημαρχείο Αιγιαλείας με τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπεύθυνο του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Λακωνίας κ. Σταύρο Αραχωβίτη.
Ο κ. Αραχωβίτης επισκέφθηκε την Αιγιάλεια στο πλαίσιο περιοδείας στην περιοχή της Αχαΐας συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αχαΐας Κ. Μάρκου τον πρ. βουλευτή Α. Ριζούλη και τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης Τ. Αλεξανδροπούλου και Ι. Μουρίκη. Στο δημαρχείο την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος παρουσία των αντιδημάρχων Γρ. Τριανταφυλλόπουλου και Π. Ανδριόπουλου και της προέδρου του Δ.Σ. Μ. Γιδά, που ανέπτυξαν τις θέσεις του Δήμου αναφέροντας ως κυρίαρχα ζητήματα το αγροτικό εισόδημα, την παραμονή της Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, την αναγκαιότητα στήριξης του εργοστασίου των ΕΑΣ (πρώην ΕΒΟ) και την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Αιγίου.
Ο δήμαρχος Αιγιαλείας αφού καλωσόρισε στην πόλη τον κ.Αραχωβίτη αναφέρθηκε στη φθίνουσα πορεία του αγροτικού εισοδήματος με σημείο αναφοράς βέβαια το μείζον ζήτημα της σταφιδικής κρίσης που επηρεάζει την τοπική οικονομία, δεδομένου ότι η Αιγιάλεια όπως τόνισε είναι κατεξοχήν αγροτική περιοχή. Ο κ. Καλογερόπουλος ανέπτυξε τις θέσεις του Δήμου όπως αυτές έχουν εκφραστεί και με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αναγκαιότητα στήριξης της τιμής του προϊόντος και κατ΄ επέκταση του εισοδήματος των αγροτών μας, που σημαίνει ζωή για τους ίδιους και ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ενώ σε ότι αφορά το μέλλον των αγροτών ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών.
Όσον αφορά τον ακαδημαϊκό χάρτη της Αιγιάλειας από τη δημοτική αρχή τονίστηκε η ανυποχώρητη θέση της τοπικής κοινωνίας για παραμονή της έδρας της Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο με ζητούμενο την περαιτέρω ανάπτυξη με επιπλέον σχολές. Παράλληλα έγινε αναφορά στις συζητήσεις για τη διασύνδεση της αγροτικής οικονομίας με την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω νέων προγραμμάτων, υπερτονίζοντας ωστόσο πως η συζήτηση για τη δημιουργία σχολής Οίνου και Αμπέλου σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εμπλέκεται με την υπόθεση της πανεπιστημιακής σχολής της Φυσικοθεραπείας.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τον πρώην υπουργό από την πλευρά του να αναλαμβάνει τη δέσμευση για ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για τη στήριξη των αιτημάτων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.