HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι Αρκάδες της Πάτρας έκοψαν την πίτα τους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/2/2022 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνη...



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/2/2022 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στον νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών. Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, κ. κ. Χρυσόστομος, ο οποίος απεύθυνε ένα σύντονο χαιρετισμό, μιλώντας για την γενέτειρα και του ιδίου την Αρκαδία και τους συνεκτικούς δεσμούς που έχει με την Αχαΐα και συνέχισε μιλώντας με θερμά λόγια για τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Παναγιώτη Καρασπήλιο, για το νεοσύστατο Δ.Σ. του Συλλόγου και ευρύτερα για το έργο του Συλλόγου, ενώ έδωσε και τις Πρωτοχρονιάτικες ευχές του.
Πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου, αλλά και εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών έδωσαν το παρόν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, συνομίλησαν και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, στην κοπή της πίτας παρευρέθηκαν, κόψανε συμβολικά ένα κομμάτι της πίτας και έδωσαν τις ευχές τους, η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελου Τσιγκρή, κ. Κώστας Τόγιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Δυτικής Ελλάδας, κ. Ανδρέας Φίλιας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πατρών και Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, κ. Νίκος Θεοδωρόπουλος και τέλος ο υπεύθυνος και χοροδιδάσκαλος του χορευτικού – λαογραφικού ομίλου Μεσσάτιδας «Ο Φίλερης», κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Παναγιώτης Καρασπήλιος ευχαρίστησε τον Αρκά και σεπτό Μητροπολίτη Πατρών, κ. κ. Χρυσόστομο, που παρευρέθηκε και ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, καθώς όλους τους παρευρισκόμενους για την τιμητική παρουσία τους, ενώ επεσήμανε τη σημασία της παράδοσης και της αγάπης για την πατρίδα, λέγοντας ότι «η παράδοσή μας, ταυτίζεται με την ιστορία μας». Επιπλέον, έκανε αναφορά στον Αρκά Εθνικό Ήρωα, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και στην πολιτιστική και εθνική κληρονομιά διδαγμάτων στην ομιλία του στην Πνύκα. Ακόμα, αναφέρθηκε στους σκοπούς και στους στόχους του Συλλόγου για το προσεχές διάστημα. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο, κ. Δημήτρη Κομποχόλη που παρέδωσε έναν ζωντανό και ενωμένο σύλλογο σε δύσκολους καιρούς, αλλά και όλους τους διατελέσαντες Προέδρους και τα παλαιότερα Δ.Σ. για το έργο τους και τόνισε ότι τα γραφεία του Συλλόγου είναι ανοιχτά, καθώς είναι αναγκαία η στήριξη των μελών και των Αρχών του Τόπου και χρειάζεται να είναι συμπαραστάτες και συγκυρηναίοι στο έργο του Συλλόγου.
Τέλος, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο ευχήθηκαν μια καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα και αισιοδοξία και ευχαρίστησαν ολόθερμα τον Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομο, τους Σεβαστούς Πατέρες, τους εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που δώσανε ηχηρό παρόν στην εκδήλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.