HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κόλαση στην Ουκρανία - «Σφυροκόπημα» των ρωσικών δυνάμεων για να «πέσει» το Κίεβο

Η εισβολή στην Ουκρανία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την δεύτερη μέρα του πολέμου να χαρακτηρίζεται από το ανηλεές «σφυροκόπημα» των ρωσικ...



Η εισβολή στην Ουκρανία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την δεύτερη μέρα του πολέμου να χαρακτηρίζεται από το ανηλεές «σφυροκόπημα» των ρωσικών δυνάμεων ώστε να «πέσει» το Κίεβο.
Σύμφωνα, όμως, με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αλλά και το Αμερικανικό Πεντάγωνο, οι Ουκρανοί αντιστέκονται όσο μπορούν.
Μεγάλη επίθεση κατά του Κιέβου από διάφορες κατευθύνσεις είναι σε εξέλιξη τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ λίγα λεπτά πριν από τις 5.30 τα ξημερώματα ήχησαν σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στο Χάρκοβο.
Μάχες στο κέντρο του Κιέβου
Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε τα ξημερώματα του Σαββάτου ότι απέκρουσε μία ρωσική επίθεση σε λεωφόρο του Κιέβου, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ρώσοι στρατιώτες εξαπέλυσαν επίθεση σε ουκρανική στρατιωτική βάση στο Κίεβο, η οποία αποκρούστηκε, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Εκρήξεις από πυρά πυροβολικού είχαν ακουστεί γύρω στις 03:00 (ώρα Ελλάδος) στα περίχωρα του Κιέβου, σύμφωνα με μαρτυρίες.
Εν τω μεταξύ το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform μετέδωσε ότι στο στόχαστρο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων έχει μπει ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός CHP-6, στα βορειοανατολικά του Κιέβου, ενώ διεξάγονταν μάχες στην περιοχή Βασίλκιβ όπου νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι κατέρριψε ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-76 που μετέφερε αλεξιπτωτιστές.
Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν επίσης κοντά στον σταθμό Μπερεστέισκα του μετρό της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Εκρήξεις από πυρά πυροβολικού ακούστηκαν γύρω στις 03:00 (ώρα Ελλάδος) στα περίχωρα του Κιέβου, της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα.
Το CNN ανέφερε ότι γίνονται σφοδρές μάχες στο Obolon στα βόρεια της πόλης.
Περισσότερες από 50 εκρήξεις και ισχυρά πυρά πολυβόλων έχουν αναφερθεί στην περιοχή Shulyavka, αλλά και κοντά στον ζωολογικό κήπο του Κιέβου. Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν επίσης κοντά στον σταθμό Μπερεστέισκα του μετρό της ουκρανικής πρωτεύουσας, κοντά σε μια ουκρανική στρατιωτική μονάδα που βρίσκεται εκεί.


Εν τω μεταξύ το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform μετέδωσε ότι στο στόχαστρο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων έχει μπει ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός CHP-6, στα βορειοανατολικά του Κιέβου, ενώ διεξάγονται μάχες στην περιοχή Βασίλκιβ όπου νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι κατέρριψε ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-76 που μετέφερε αλεξιπτωτιστές.
Ρώσοι στρατιώτες μπήκαν στην πόλη Μελιτόπολ, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε στο Twitter ότι διεξάγονταν σφοδρές μάχες και υπήρχαν νεκροί στις εισόδους των πόλεων Τσερνίχιφ και Μελιτόπολ, καθώς επίσης και στο Χοστόμελ.
Ο παραπάνω χάρτης δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου της γαλλικής εφημερίδας «Libération».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.