HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Προ των πυλών του Κιέβου ο Ρωσικός στρατός

Σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα. Μετά την...



Σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα. Μετά την πρωινή απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να δώσει εντολή στα ρωσικά στρατεύματα να προχωρήσουν εντός ουκρανικού εδάφους (5πμ ωρα Ελλάδος), ο ασκός του Αιόλου άνοιξε.
Η επίθεση στην Ουκρανία έγινε σε όλα τα μέτωπα, με βόμβες και πυραύλους να χτυπούν στόχους σε ολόκληρη τη χώρα, χερσαίες δυνάμεις να εισέρχονται από τη Λευκορωσία, την Κριμαία, το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ και αλεξιπτωτιστές να ρίχνουν στο Χάρκοβο.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκοψε μια ζωτικής σημασίας ναυτική διαδρομή που χρησιμοποιείται από την Ουκρανία, καθώς οι δυνάμεις του εξαπέλυσαν μια ολοκληρωτική εισβολή στη χώρα από ξηρά, θάλασσα και αέρα.
Ρωσικά τάνκερ φαίνεται να αποκλείουν το στενό του Κερτς, το οποίο συνδέει την Αζοφική Θάλασσα με τη Μαύρη Θάλασσα. Τα πλοία βρίσκονται αυτή τη στιγμή αγκυροβολημένα, με μεγάλο αριθμό ξένων σκαφών να μην μπορούν να περάσουν. Ο στρατός της Ουκρανίας έχει πλέον αναστείλει τις επιχειρήσεις στα λιμάνια της. Η Ρωσία είχε κλείσει νωρίτερα την Αζοφική Θάλασσα για εμπορικά πλοία μέχρι νεοτέρας, αλλά κράτησε ανοιχτά τα ρωσικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα.
Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για 50 νεκρούς ανάμεσά τους και δέκα άμαχοι.
ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ήδη καταδικάσει τις ρωσικές ενέργειες ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα όλους τους πολίτες που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα έναντι των ρωσικών δυνάμεων να παρουσιαστούν, λέγοντας ότι το Κίεβο θα διανείμει όπλα σε όποιον τα ζητήσει.
Για το βράδυ της Πέμπτης έχει συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο νέου πακέτου κυρώσεων. Στην Σύνοδο θα συμμετάσχει και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος προήδρευσε νωρίτερα της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ όπου και έκανε σαφές ότι η Αθήνα καταδικάζει απερίφραστα τις ενέργειες της Μόσχας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.