HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το θέμα του διεθνούς διαγωνισμού για την επένδυση των 20εκ. στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΑΕ-ΟΤΑ Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΑΕ-ΟΤΑ Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το απόγευμα της Δευτέρας 14/2/2022, τέθηκε επί τάπητος το θέμα της επέ...



Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΑΕ-ΟΤΑ Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το απόγευμα της Δευτέρας 14/2/2022, τέθηκε επί τάπητος το θέμα της επένδυσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο και η εξέλιξη του διεθνούς διαγωνισμού για τη βελτίωση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών του.
Ο διαγωνισμός των 18,3 εκατ. ευρώ, μετά την αναθεώρηση των όρων για τις οποίους παρενέβη η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), τέθηκε πρόσφατα σε διαβούλευση από την αναθέτουσα αρχή, που είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Τη σχετική ενημέρωση προς τα λοιπά μέλη του ΔΣ έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Φωκίων Ζαΐμης. Ο οποίος επεσήμανε ότι το πρόβλημα με τους αρχικούς όρους, μετά και την σχετική απόφαση της ΑΕΠΠ και την ένσταση η οποία κατατέθηκε ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής από εταιρεία η οποία δεν έλαβε μέρος στην αρχική διαδικασία κατάθεσης προσφορών, έχει πλέον επιλυθεί.
Στόχος της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον κ. Ζαϊμη, είναι να μην υπάρξει καμία άλλη καθυστέρηση στην εξέλιξη του διαγωνισμού και να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανταπόκριση από εταιρείες με εμπειρία στα έργα βουνού και την αναβάθμιση-κατασκευή αναβατήρων (lift).
Aπό την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαβρύτων και πρόεδρος της Α.Ε. ΟΤΑ Χιονοδρομικό Αθ. Παπαδόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να υπάρξει άμεσα, συνάντηση με την Περιφέρεια  προκειμένου να συζητηθούν τα διάφορα ζητήματα.
Σύμφωνα με τον κ. Ζαϊμη, εντός των επόμενων ημερών υπάρχει δυνατότητα προγραμματισμού της συνάντησης, με την Περιφέρεια. 
Η Περιφέρεια εκτιμά ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου δεν μπορεί να τροποποιηθούν διότι αυτό μπορεί να προβάλει νέα εμπόδια και να προκαλέσει άλλες ενστάσεις που θα καθυστερήσουν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την έναρξη του έργου.
Αφήνει πάντως ανοιχτό παράθυρο προκειμένου κάποια συμπληρωματικά έργα και παρεμβάσεις να μπουν σε νέα εργολαβία.
Στο μεταξύ, από του χρόνου και… βλέπουμε είναι η απάντηση από στο αίτημα για ειδική έκπτωση στα εισιτήρια Χιονοδρομίας για τους κατοίκους του Αιγίου.
Η αίτηση για 50% έκπτωση στα εισιτήρια υποβλήθηκε από τη Δημοτική αρχή της Αιγιάλειας στη βάση της γεωγραφικής έκτασης που καταλαμβάνει το Χιονοδρομικό.
Το θέμα ανακίνησαν τοπικοί παράγοντες της Ακράτας, με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας «Αιγιαλεία Αύριο» Γιώργου Γιοβά.
Ο Γιοβάς στις 27/12/2021, ζήτησε από την Α.Ε. – ΟΤΑ Χιονοδρομικό Κέντρο να επανέλθει η έκπτωση που ίσχυε και για τους κατοίκους της Αιγιάλειας έως το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.