HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έρχονται τα πρώτα Rafale

Τα πρώτα Rafale φθάνουν σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στην Ελλάδα και προτού προσγειωθούν στη βάση τους, στην Τανάγρα, θα πετάξουν πάνω από ...



Τα πρώτα Rafale φθάνουν σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στην Ελλάδα και προτού προσγειωθούν στη βάση τους, στην Τανάγρα, θα πετάξουν πάνω από την Ακροπόλη.

Είναι τα πρώτα έξι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale που φτάνουν στην Ελλάδα και η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία θα τα υποδεχτεί στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Πρόκειται για δύο διθέσια και τα τέσσερα μονοθέσια μαχητικά που πραγματοποιούν στη Γαλλία τις τελευταίες δοκιμές και ελέγχους πριν το ταξίδι για την Ελλάδα. Τα έξι ελληνικά Rafale θα απογειωθούν από την βάση Istres στη νότια Γαλλία.
Τα αεροσκάφη με τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας θα απογειωθούν νωρίς το πρωί από βάση της γαλλικής αεροπορίας στο Ιστρ και θα πετάξουν χωρίς στάση για την Ελλάδα. Αναμένεται να προσγειωθούν μετά το μεσημέρι στην Τανάγρα, στην 114 ΠΜ, όπου θα είναι η βάση τους. Τη βάση επισκέφτηκε το Σάββατο, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επιθεώρησε μεταξύ άλλων τα ανταλλακτικά των νέων μαχητικών που ήδη βρίσκονται στη βάση, γεγονός που σημαίνει ότι τα Rafale θα είναι έτοιμα για επιχειρήσεις. «Επισκέφτηκα την 114 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής μας Αεροπορίας, την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και την Υπηρεσία Πολεμικής Αεροπορίας Ελέγχου Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΥΠΑΕΑΒ) στην Τανάγρα, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και το αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Γιώργο Μπλιούμη. Στην 114 Πτέρυγα Μάχης, ενημερώθηκα για την αποστολή, το έργο, τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές της, και για την εξέλιξη των έργων στις υποδομές συντήρησης και υποστήριξης των νέων αεροσκαφών που θα παραλάβει η Πτέρυγα Μάχης. »Τα 6 πρώτα υπερσύγχρονα γαλλικά Α/Φ Rafale F3R, θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Τανάγρας την ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, αποτελώντας το πρώτο βήμα της ανανέωσης του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών της πατρίδας μας. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά διαπίστωσα ότι προχωρούν όλες οι απαραίτητες εργασίες και διαδικασίες για την υποδοχή των πρώτων 6 Rafale F3R στην 332 Μοίρα ΓΕΡΑΚΙ» ανέφερε με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Χαρδαλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.