HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μάρκου-Αναγνωστοπούλου: Αναφορά στον Υπουργό Υγείας για το Νοσοκομείο Αιγίου

Σε ανακοίνωση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας-ΠΣ Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου, αναφέρονται τα εξής: "Είναι πλέον αμέτρητες οι φο...



Σε ανακοίνωση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας-ΠΣ Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου, αναφέρονται τα εξής:
"Είναι πλέον αμέτρητες οι φορές, που τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχουμε παρέμβει για να αναδείξουμε τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσοκομειακές μονάδες της Δυτικής Ελλάδας.
Προβλήματα που δείχνουν την διοικητική ανεπάρκεια και τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες όλης της ιεραρχίας, κυρίως όμως του Υπουργείου Υγείας, τα οποία έχουν οδηγήσει μια σειρά από νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής μας σε διάλυση.
Αυτή τη φορά στο προσκήνιο βρίσκεται το ΓΝ Αιγίου, με την ολοένα και επιδεινούμενη υποστελέχωση, η οποία υποχρέωσε τους Ιατρούς της Χειρουργικής Κλινικής σε διακοπή κάθε τακτικού ιατρείου και προγραμματισμένου χειρουργείου και την εξυπηρέτηση μόνο έκτακτων περιστατικών, καταγγέλλοντας απειλές και εξαναγκασμό εκτέλεσης επισφαλών εφημεριών με μόνο στόχο να φαίνεται το νοσοκομείο ανοικτό, άσχετα εάν πληροί τους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας.
Ας χειροκροτήσουμε λοιπόν όλοι μαζί τους Ιατρούς, ενθυμούμενοι την από 20/10/2021 δήλωση του Υπουργού Υγείας περί του ότι «Δε θα κοπούν χειρουργεία, δεν θα κοπεί τίποτα. Είναι επιλογή του πρωθυπουργού».
Ιδού οι επιλογές τους λοιπόν, ιδού και τα αποτελέσματά τους".

Το κείμενο της Αναφοράς:
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
Αναφορά
προς τον κ. Υπουργό Υγείας
Οι βουλευτές Αχαΐας Κώστας Μάρκου και Αθανασία [Σία] Αναγνωστοπούλου καταθέτουν ως αναφορά το από 07.01.2022 Δελτίο Τύπου των Χειρουργών Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου σε σχέση με την απόφαση που έλαβαν για την αναστολή της κανονικής λειτουργίας της Χειρουργική Κλινικής –τακτικά ιατρεία και χειρουργικές επεμβάσεις- από την Τρίτη 04.01.2022.
Τα προβλήματα στο Γ.Ν. Αιγίου, με την ολοένα και επιδεινούμενη υποστελέχωση, υποχρέωσαν τους Ιατρούς της Χειρουργικής Κλινικής σε διακοπή κάθε τακτικού ιατρείου και προγραμματισμένου χειρουργείου και την εξυπηρέτηση μόνο επειγόντων περιστατικών, με σκοπό την μη επιβάρυνση των νοσοκομείων της Πάτρας ειδικά εν μέσω πανδημίας.
Οι Χειρουργοί καταγγέλλουν απειλές και εξαναγκασμό εκτέλεσης επισφαλών εφημεριών με μόνο στόχο να φαίνεται το νοσοκομείο ανοικτό, άσχετα εάν πληροί τους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας.
Αναφέρουν επίσης ότι τόσο η 6η ΥΠΕ όσο και το Υπουργείο δεν έχουν εκδηλώσει καμία πραγματική βούληση για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, ενώ κάνουν λόγο ακόμα και για «επανειλημμένο διασυρμό» και «καταγεγραμμένη ανεπάρκεια» του Διοικητή του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.