HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ξεκινούν τα πρόστιμα στους άνω των 60 που δεν εμβολιάστηκαν

Ξεκινά από σήμερα Δευτέρα η διαδικασία για την επιβολή προστίμων σε όσους είναι άνω των 60 ετών και δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί. Η διαδικασί...



Ξεκινά από σήμερα Δευτέρα η διαδικασία για την επιβολή προστίμων σε όσους είναι άνω των 60 ετών και δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.
Η διαδικασία προβλέπει ότι από σήμερα 17 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διασταύρωση των στοιχείων όσων έχουν εμβολιαστεί και όσων δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο για τον κορονοϊό μέσω των στοιχείων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, της ΗΔΙΚΑ και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με τη χρήση των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ των ανεμβολίαστων πολιτών άνω των 60 ετών.
Στόχος να δημιουργηθεί ένας κατάλογος ονομάτων με συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί ώστε στο τέλος του μήνα να γίνει η επιβολή των προστίμων.
Να σημειωθεί ότι για τον Ιανουάριο όσοι είναι άνω των 60 και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό θα καταβάλουν 50 ευρώ πρόστιμο καθώς το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού ξεκινά να εφαρμόζεται στα μέσα του μήνα, ενώ για τους υπόλοιπους μήνες θα είναι 100 ευρώ.

Aπό τα πρόστιμα και τον εμβολιασμό εξαιρούνται:
  • Οι κάτοικοι του εξωτερικού
  • Όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό και το έχουν δηλώσει στην ειδική πλατφόρμα anagnorisi.emvolio.gov.gr
  • Όσοι έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός
  • Όσοι έχουν λάβει απόφαση απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού από τις τριµελείς Υγειονομικές Επιτροπές κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.