Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια στα... ψηλά - Φωτογραφίες 12/01/2022

Σε σταδιακή ύφεση η κακοκαιρία που πέρασε και από τα Καλάβρυτα χωρίς να αφήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν κατα την διάρκ...



Σε σταδιακή ύφεση η κακοκαιρία που πέρασε και από τα Καλάβρυτα χωρίς να αφήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν κατα την διάρκεια της νύχτας σε υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα, χωρίς όμως να αφήσουν προβλήματα. Οι περισσότερες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν από χιονοδρομικό πρός Λουσούς και στην Πούντας - Καλαβρύτων από "Θανάση" έως Μέγα Σπήλαιο. 
Εκχιονιστικά Δήμου και Περιφέρειας από τα χαράματα καθάρισαν όπου υπήρχε πρόβλημα, με τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από Λουσούς έως Άγιο Νικόλαο. 
Στο Χελμό σημειώθηκαν ισχυρές χιονοπτώσεις με αρκετό όγκο χιονιού. Κλειστός είναι ο δρόμος Περιστέρας - Χιονοδρομικό απαραίτητες οι αλυσίδες προς χιονοδρομικό από Καλάβρυτα
Η θερμοκρασία είναι χαμηλή καταγράφοντας στην πόλη των Καλαβρύτων 0 έως 4 βαθμούς C

Πρόγνωση Καιρού
Σήμερα Τετάρτη στη Δυτική Ελλάδα αναμένεται βελτιωμένος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων, και ενδεχομένως κατά τόπους στο Ανατολικό Αιγαίο και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο από τη Στερεά και βορειότερα. Χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης σε τμήματα των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα, πρώτα στα βόρεια, και μετά το μεσημέρι σε πολλές περιοχές, θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως 2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 6, στην Ήπειρο από -1 έως 9 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -3 έως 8, στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά από 2 έως 9, στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά από 0 έως 8 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 11, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 1 έως 4 βαθμούς, στις Σποράδες από 2 έως 6 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 9 μποφόρ θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ και ενδεχομένων τοπικά 9 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα Δωδεκάνησα όπου αρχικά αναμένονται μεταβαλλόμενοι άνεμοι εντάσεων έως 5 μποφόρ αλλά βαθμιαία θα επικρατήσουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών έως βορειοανατολικών διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022












{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.