Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

H "Κίνηση Πρόταση" σε 3ήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Κλειτορία

Mετά από πρόσκληση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας για την υλοποίηση ενός 3ήμερου επιμορφωτικού προγράμματος Περι...



Mετά από πρόσκληση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας για την υλοποίηση ενός 3ήμερου επιμορφωτικού προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης, 22 μέλη και φίλοι της Κίνησης Πρόταση για ένα άλλο τρόπο ζωής, μετέβησαν στην ορεινή Κλειτορία και συμμετείχαν σε ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα από την Παρασκευή 12/11/2021  μέχρι την Κυριακή 14/11/2021.
Η διαμονή και η σίτιση πραγματοποιήθηκαν στη Μαθητική Εστία Κλειτορίας με την άψογη φροντίδα των εργαζομένων εκεί. Η εκπαιδευτική δράση την οποία επιμελήθηκε με επαγγελματισμό, επιστημονικότητα, οργανωτική εμπειρία η παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ, έλαβε χώρα σε μία ευρεία περιοχή πέραν της Κλειτορίας που περιλάμβανε την Δημητσάνα, μονές της Αρκαδίας, την Ζάτουνα,  φαράγγια του  όρους Μαίναλου και τον ποταμό Λούσιο.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές και επέτρεψαν στους συμμετέχοντες περιπατητικές εξερευνήσεις, υπαίθρια εργαστήρια, επισκέψεις σε μουσεία κλπ. Στην αξιολόγηση που  πραγματοποιήθηκε με το τέλος του προγράμματος επισημάνθηκαν  οι πλούσιες γνώσεις που αποκτήθηκαν σχετικά με την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, η ευαισθητοποίηση στις απειλές που υπόκειται η φύση και οι προσπάθειες ευαισθητοποίησης και αναχαίτισης των προβλημάτων που επιχειρούνται στην περιοχή τόσο από το ΚΠΕ όσο και από άλλους φορείς. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες γνώρισαν αρκετά ιστορικά στοιχεία της περιοχής τόσο από την αρχαιότητα (αρχαίος Κλείτωρ, αρχαία Γόρτυνα) την νεότερη (Ελληνική επανάσταση του 1821, Αγία Λαύρα) όσο  και την σύγχρονη (Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη στην Ζάτουνα).
Με αυτή την συνεργασία μεταξύ της Κίνησης Πρόταση και Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας, ανανεώθηκε μία αδελφική φιλία που ενώνει τους σκοπούς, στόχους αλλά και ανθρώπους των δύο φορέων από το 1993 μέχρι σήμερα.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.