Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Συνεχίζονται οι εργασίες στον Ναό Ελικωνίου Ποσειδώνα στα Νικολέικα Αιγίου

Με επιτυχία συνεχίζεται η ανασκαφή στο ιερό του Ελικωνίου Ποσειδώνα των Γεωμετρικών και Αρχαϊκών Χρόνων, στα Νικολέικα Αιγιάλειας. Όπως σημε...



Με επιτυχία συνεχίζεται η ανασκαφή στο ιερό του Ελικωνίου Ποσειδώνα των Γεωμετρικών και Αρχαϊκών Χρόνων, στα Νικολέικα Αιγιάλειας. Όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε για το έργο, είναι  μια σημαντική διεπιστημονική αρχαιολογική έρευνα η οποία αναδεικνύει τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας, αφετέρου αποτελεί αναπτυξιακό κύτταρο για την περιοχή.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος από την πρώτη στιγμή στήριξε τις ενέργειες, όπως και το Υπουργείο Πολιτισμού. Πιστεύω ότι θα πρέπει να ενισχύουμε και να αναζητάμε  παρόμοιες πρωτοβουλίες. Η Δυτική Ελλάδα διαθέτει πολλά μέρη με πληθώρα αρχαιολογικών ευρημάτων, που εάν αναδειχθούν θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς. Επίσης, μια εργασία ανασκαφής απαιτεί ένα σημαντικό αριθμό επιστημόνων, τεχνικών και εργατών που συμμετέχουν από διάφορες πόλεις. Συνεπώς και οικονομικά όσο διαρκούν οι εργασίες μόνο όφελος μπορεί να προσφέρει στην εκάστοτε περιοχή».  
Να αναφερθεί ότι η έρευνα διεξάγεται στο πλαίσιο του νέου πενταετούς ερευνητικού προγράμματος της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων υπό τη διεύθυνση των Δρ Ερωφίλης Κόλια, Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και Δρ Αναστασίας Γκαδόλου, Προϊσταμένης του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού. Στην φετινή ανασκαφική έρευνα συμμετείχαν οι αρχαιολόγοι του Υπουργείου Πολιτισμού Γ. Ήβου, Π. Σκιαδοπούλου, Σ. Στουγγιώτη, και Β. Παπαγιάννη, καθώς και δεκαέξι απόφοιτοι μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Πελοποννήσου, του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, των Σχολών Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πολυτεχνείου Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.